HUMANITARAC IZ VRANJA POMOGAO STARICI KOJA ŽIVI U BEDI: Zatekao je bez struje i vode, a onda je stiglo IZNENAĐENJE
Baka Zora, Foto: Marko Nikolić, EPA SASCHA STEINBACH

pomoć siromašnima

HUMANITARAC IZ VRANJA POMOGAO STARICI KOJA ŽIVI U BEDI: Zatekao je bez struje i vode, a onda je stiglo IZNENAĐENJE

Humanitarac iz Vranja Marko Nikolić pomogao je starici Zori Stojanović koja nije imala niti struju niti vodu

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Zora Stojanović (78) iz Vladičinog Hana živi u bedi. Ceo njen starački život sveo se u jedan mali sobičak. Zora je staračke dane dugo vremena provodila bez struje, bez vode, sa polomljenim prozorom koji nije mogao ni adekvatno da se zatvori.

Gladna i sama, bez članova bliže porodice, prepuštena je bila samoj sebi, u strahu i neizvesnosti šta je čeka sutra.

Humanitarac iz Vranja Marko Nikolić, koji je dospeo u javnost zbog toga što je pretrčao pustinju u Maroku kako bi sakupio novac za obolelog Maksima, čim je saznao za tešku sudbinu ove starice, odlučio se odmah, ne čekajući ni trena, da joj izađe u susret i pomogne joj.

Čim je stigao, zatekao je baka Zoru u jako teškom stanju. Jela je suv hleba, pokrivena sa nekoliko ćebenceta kako bi se zaštitila od hladnoig vremena.

"Sa Tamarom Misirlić sam posetio baka Zoru, zatekla nas je njena sudbina. Bilo je strašno to gledati. Jednu nemoćnu staricu koja se muči i koja nema nikoga da joj pomogne. Primetio sam da nema niti struju niti vodu u sobičku u kome je živela", priča za portal Espreso Marko Nikolić.

Starica, Pomoć
foto: Marko Nikolić

“Kako živim, živim kao stoka, ja živim kao kuče, nemam struju, nemam vodu, ako imam uopšte i hleba da pojedem. Ja zimi ne mogu da živim bez struje, ne znam šta ću, ne znam gde ću, bolesna sam, ne mogu ni da donosim vodu, iako legnem i probudim se gladna, tražim samo tračak svetlosti u svom domu”, ispričala im je kroz suze baka Zora.

Kako kaže, odmah je automobilom otišao u market da joj najpre kupi hranu kako bi imala šta da jede nekoliko dana.

Starica, Pomoć
foto: Marko Nikolić

"Kupili smo joj sve što može da "traje" od hrane. Šećer, so, ribe, paštete, mleko, ajvar, voće, gotovu hranu... Kada smo rasporedili hranu na stolu koji se nalazio odmah ispred njenog kreveta, shvatili smo da baka Zora nema frižider gde može da čuva hranu koju smo joj kupili. Obećali smo joj da ćemo da ti sve od sebe da joj sredimo sobu. Izgledalo je strašno", priseća se Marko Nikolić.

Odmah nakon prve posete, Marko je pokrenuo akciju preko društvenih mreža budući da ga na instagramu prati preko 233 hiljada ljudi.

"Reakcija ljudi je bila fenomenalna. U roku od samo nekoliko sati, sakupili smo dovoljno sredstava da joj namestimo struju i vodu. Okrečili smo i sredili kompletno sobu. Kupili smo joj i frižider, kako bi baka Zora imala gde da čuva svoju hranu", objašnjava nam Marko.

Starica, Pomoć
foto: Marko Nikolić

Baka Zora je bila oduševljena i blistala je od sreće nakon sređivanja njene sobe.

"Kada sam došla, htela sam da padnem u komu kakva je soba bila, a kakva je sada. Lepo sam se iznenadila. Sada mi je mnogo lakše, makar živim u čistom prostoru", izjavila je Zora.

Starica, Pomoć
foto: Marko Nikolić

Kako dodaje Marko Nikolić, ovakve akcije mu ispunjavaju srce, jer izlazi u susret osobama koje nemaju osnovne uslove za život, a nema lepšeg osećaja od onog kada pomažete drugome u nevolji.

"Zaista sam presrećan jer baka Zora sada može da koliko, toliko živi život dostojan osobi njenih godina. Sada joj je soba okrečena, ima struju da osvetli sobu, namestili smo joj lavabo i frižider. Ovo što smo uradili je malo za nas, ali njoj to puno znači. Ko god je u prilici i želi da joj pomogne, može da mi se obrati preko društvenih mreža", zaključuje Marko.

Bonus video:

00:14

JAD I BEDA! Pogledajte kako žena krade novčanik iz DEČIJIH KOLICA u prodavnici

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.