NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ ZA SRETENJE I VIKEND: Ako planirate da idete na put za mini odmor, ovo morate da znate!
Kiša, Foto: Beta Dragan Gojić

vreme u srbiji

NAJNOVIJA PROGNOZA RHMZ ZA SRETENJE I VIKEND: Ako planirate da idete na put za mini odmor, ovo morate da znate!

Republički hidrometeorološki zavod objavio detaljnu vremensku prognozu za produženi vikend koji je pred nama

Objavljeno:

Mnogi se raduju produženom vikendu, imaju velike planove za naredna četiri dana, ali - pre bilo kojeg treba pogledati prognozu, posebno ovih dana kad su razna iznenađenja moguća. Evo šta kaže RHMZ.

U Srbiji će u četvrtak, 15. februara tokom dana biti pretežno sunčano vreme, povremeno uz malu ili umerenu oblačnost, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na jugoistočni, a temperature će se kretati od minus jedan do 15 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano povremeno uz umerenu oblačnost, duvaće slab severozapadni vetar, a temperature će biti do 12 stepeni.

Prognoza za Sretenje
Prognoza za Sretenjefoto: hidmet.gov.rs

U petak takođe pretežno sunčano, sa slabim, južnim i jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura od -3 do 3 °C, a najviša od 10 do 14 °C.

Slično vrene i u subotu, za koji stepen toplije. Vetar slab, južni i jugozapadni, krajem dana na zapadu Vojvodine u skretanju na umeren severozapadni.

U nedelju se očekuje prolazno naoblačenje sa slabom, kratkotrajnom kišom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 2 do 7 °C, a najviša od 11 do 14 °C, najavljuje RHMZ.

Od ponedeljka umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom i to uglavnom zapadu i jugu zemlje, dok će na planinama padati slab sneg.

Bonus video:

01:43

OVO JE BIO KRATAK PREDAH, VRAĆA NAM SE SNEG I ZIMA Meteorolog za Kurir objasnio šta je uzrokovalo proleće u februaru

(Espreso / Nova / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.