DANAS ĆE BITI 23 STEPENA, A ONDA TOTALNI OBRT: Proleće u FEBRUARU ide u ZABORAV, zima se PONOVO VRAĆA!
Sneg, Foto: Beta Milan Ilić

VREMENSKA PROGNOZA

DANAS ĆE BITI 23 STEPENA, A ONDA TOTALNI OBRT: Proleće u FEBRUARU ide u ZABORAV, zima se PONOVO VRAĆA!

U 10 sati je izmereno 19 stepeni u Nišu i Banatskom Karlovcu

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) u svojoj vremenskoj prognozi za danas navodi da Srbiju očekuje natprosečno toplo vreme, a da će temperature ponegde ići i do čak 23 stepena.

Prema najavama, maksimalna temperatura u Beogradu danas će biti 21, u Novom Sadu 22, koliko će biti i u Nišu, dok se najviša temperatura prognozira u Kragujevcu gde dostići čak 23 stepena.

U 10 sati je izmereno 19 stepeni u Nišu i Banatskom Karlovcu, stepen manje u Beogradu, Loznici, Valjevu, Kraljevu, Ćupriji i Kruševcu. trenutno je najhladnije na Kopaoniku, gde je izmereno samo 4 stepena.

Sneg u Srbiji
Sneg u Srbijifoto: Beta Dragan Gojić

Sledeće nedelje minus

Već u prvoj polovini naredne nedelje stiže zahlađenje.

Početkom nedelje, tačnije od ponedeljka do četvrtka, prema vremenskoj prognozi RHMZ biće oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima.

Sredinom naredne sedmice u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača tamo gde ga već ima. Biće izražena dnevna kolebanja temperature van većih urbanih sredina do subote - saopštio je RHMZ.

Prognoza za Sretenje

Ranije vremenske prognoze najavljivale su da će baš tokom prazničnih dana, kada su i neradni dani, biti najhladniji deo ovog novog talasa zahlađenja. Međutim, najnovije prognoze kažu da možda i neće biti toliko hladno i loše vreme.

Bonus video:

06:05

ZIMA NIJE PROŠLA, OČEKUJTE USKORO BAR 30 CM SNEGA! Meteorolog Todorović upozorio: Za 10 dana očekujte VREMENSKI PREOKRET

(Espreso / Alo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.