9 SATI, 10. FEBRUAR, A TEMPERATURA OKO 15 STEPENI: Iz RHMZ javili kada dolazi do NOVE PROMENE VREMENA
Lepo vreme, Foto: Emilija Jovanović

VREMENSKA PROGNOZA

9 SATI, 10. FEBRUAR, A TEMPERATURA OKO 15 STEPENI: Iz RHMZ javili kada dolazi do NOVE PROMENE VREMENA

Prvog dana vikenda možemo da očekujemo padavine na jugozapadu zemlje, u ostalim krajevima će uglavnom biti suvo

Objavljeno:

Iako je 10. februar i trenutno nema ni devet časova ujutru, u mnogim mestima u Srbiji temperatura je oko 15 stepeni. To vreme više podseća na ono pravo prolećno, ali meteorolozi jesu najavili topli talas. Ipak, vreme će se promeniti, i to već od sutra.

Kako navodi Republički hidrometeorološki zavod, do kraja sedmice biće toplo, za vikend i vetrovito, a padavine se prvo očekuju na jugozapadu Srbije.

„Do kraja sedmice natprosečno toplo, maksimalna temperatura od 16 do 22 stepena. Biće i vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar. Olujni udari vetra danas se očekuju u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, a sutra i na jugu Banata i u donjem Podunavlјu, Kiša će pretežno padati na jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, a povremeno se očekuje i u Vojvodini, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlјe biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo. Početkom sledeće sedmice oblačno i hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima“, kažu iz RHMZ.

I meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj kaže ovaj period visokih temperatura završava do kraja sedmice, a večeras nas očekuje naoblačenje.

Slobodan Sovilj
Slobodan Soviljfoto: Kurir tv

Prvog dana vikenda možemo da očekujemo padavine na jugozapadu zemlje, u ostalim krajevima će uglavnom biti suvo, samo se lokalno može očekivati slaba kiša. Već od ponedeljka će kiša padati u celoj zemlji i taj period od 12. do 16. februara biće oblačan i kišovit, a svakim danom će padati temperatura“, kaže Sovilj.

Prema njegovim rečima temperatura će padati za po tri stepena.

„Tako se u ponedeljak očekuje od 13 do 17 stepeni Celzijusovih, utorak od 10 do 14, a već u četvrtak se očekuje od pet do deset stepeni. Na visokim planinama u utorak će kiša preći u sneg, a u sredu i na ostalim planinama će padati sneg. Prestanak padavina se očekuje 16. februara, tako da će naredni vikend biti suv, ali sa nižim temperaturama.“

Bonus video:

01:43

OVO JE BIO KRATAK PREDAH, VRAĆA NAM SE SNEG I ZIMA Meteorolog za Kurir objasnio šta je uzrokovalo proleće u februaru

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.