OBLACI ĆE NAS PRATITI CEO DAN, ALI TEMPERATURA I DALJE IZNAD PROSEKA: U ovim DELOVIMA Srbije je MOGUĆA KIŠA!
Oblačno vreme, Foto: Beta/Ana Slović

VREMENSKA PROGNOZA

OBLACI ĆE NAS PRATITI CEO DAN, ALI TEMPERATURA I DALJE IZNAD PROSEKA: U ovim DELOVIMA Srbije je MOGUĆA KIŠA!

U Beogradu danas potpuno oblačno i natprosečno toplo vreme

Objavljeno:

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno ali i dalje natprosečno toplo vreme, sa jakim vetrom, koji će u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije biti olujni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Slaba kiša padaće na jugozapadu zemlje, a posle podne i uveče tek ponegde i na severu i istoku Srbije. Najniža temperatura kretaće se od tri do 14 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

U Beogradu danas potpuno oblačno i natprosečno toplo vreme uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se uveče. Najniža temperatura kretaće se od devet do 14 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U nedelju će vreme biti promenljivo oblačno i toplo ali i vetrovito. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će najjači biti u brdsko-planinskim predelima, kao i na jugu Banata i u donjem Podunavlju gde se očekuju i udari olujne jačine. Uveče će vetar biti u slabljenju.

Žena sa kišobranom
Žena sa kišobranom foto: Beta Dragan Gojić

Slaba kiša padaće na jugozapadu Srbije i to naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, kao i ponegde na jugu zemlje i severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta.

Početkom sledeće nedelje očekuje se oblačno i hladnije vreme sa kišom u svim predelima Srbije, dok će na planinama padati sneg koji će povećati visinu snežnog pokrivača.

U drugoj polovini sedmice očekuje se uglavnom suvo vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za danas:

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povoljna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi, u vidu glavobolje i brzog zamaranja.

Bonus video:

06:05

ZIMA NIJE PROŠLA, OČEKUJTE USKORO BAR 30 CM SNEGA! Meteorolog Todorović upozorio: Za 10 dana očekujte VREMENSKI PREOKRET

(Espreso / Beta/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.