NEĆU VIŠE SPAVATI NA PODU: Suze SAMOHRANE majke četvoro dece ne ostavljaju NIKOGA IMUNIM, konačno imaju DOM (FOTO)
Jelenina porodica, Foto: RINA

bravo!

NEĆU VIŠE SPAVATI NA PODU: Suze SAMOHRANE majke četvoro dece ne ostavljaju NIKOGA IMUNIM, konačno imaju DOM (FOTO)

Jelena i njena porodica uz pomoć dobrih ljudi mogu da imaju iole normalan život

Objavljeno:

Potresna priča o samohranoj majci Jeleni, koja sa svoje četvoro maloletne dece već godinama živi u podrumu jedne zgrade u Čačku, obišla je Srbiju i region.

Retko ko je mogao da ostane imun na teško puštene suze majke herione koja se bori za svoju nejač, pa su se, nakon što se priča pojavila u medijima, mnogi javili da pomognu. Za nekoliko dana pristigla je pomoć u novcu i materijalnim stvarima, pa je ova žena, koja krvavi dinar zarađuje u nadnici od marta do decembra, ostala zatečena tolikom dobrotom.

- Nisam želela da se žalim, borim se za moju decu kako mogu i kako moram, ali eto, čulo se za moju muku i sad sam i na svom primeru videla koliko ima dobrih i divnih ljudi. Zauvek ću biti zahvalna svima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Nemam reči kojima bih mogla dovoljno puta da im kažem hvala - rekla je za agenciju Rina sa očima punih suza ali ovaj put radosnica, ova hrabra majka.

Jelena
Jelenafoto: RINA

Ipak, pozitivna lavina koja je pokrenuta, sa ljudima dobrog srca koji su Jeleni pomagali u novcu i hrani nije se tu završila. Na vrata trošnog podruma lično je pokucao i došao i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je doneo vesti za koje se Jelena nije nadala da će ikada čuti. Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbedio ovoj samohranoj majci posao a već za desetak dana, njena porodica preseliće su u stan, veličine nešto više od 80 metara kvadratnih.

Osam godina živeli u podrumu

- Četvoro dece, od osam do 13 godina, tri devojčice i dečak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom delu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast se bavila kako da iznađe rešenje da im život učini lakšim i srećnijim - rekao je Todorović.

Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.

- Nadam se da će imati oko 55.000 dinara platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada - dodao je.

Takođe, ono što je ovoj porodici najbitnije, rešeno im je privremeno stambeno pitanje, jer će u narednih dve do tri godine, živeti u stanu od 82 metra kvadratna, čiji će zakup plaćati domaći privrednici.

1 / 4 Foto: RINA

- Planirano je da Gradska uprava tokom tog perioda iznaći trajno rešenje za Jelenino stambeno pitanje. Svakako, od sledeće nedelje počinje novi život za ovu hrabru majku i njenu decu - rekao je prvi čovek Čačka.

Jelena, nakon današnje posete, nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.

"Beskrajno sam zahvalna svima"

- Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja deca imaju normalan život i srećno detinjstvo. Sada će moja deca imati dovoljno mesta za učenje, za druženje za jelo. Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom, a i ja više neću spavati na podu - skromno je zaključila Jelena.

Bonus video:

01:17

NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

(Espreso/ Rina/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.