"JA SAM JEDINO MUŠKO U FAMILIJI": Sudbina dečaka čiji je tata Srbin, a mama Albanka je da ti SRCE PREPUKNE! (VIDEO)
Dečak sa majokm i bakom, Foto: Printscreen/Youtube/Refki Alija

tuga

"JA SAM JEDINO MUŠKO U FAMILIJI": Sudbina dečaka čiji je tata Srbin, a mama Albanka je da ti SRCE PREPUKNE! (VIDEO)

U trošnoj kući u čijem delu nema ni struje, u više nego teškim uslovima žive unuk školarac, baba i njena snaja Albanka

Objavljeno:

"Ja sam jedino muško u ovoj familiji, otac mi umro, stric mi poginuo... Najviše mi nedostaje očeva ljubav", započinje svoju tužnu životnu priču devetogodišnji dečak iz Velike Hoče. Rođen u mešovitom braku, od oca Srbina i majke Albanke.

Ovaj dečak živi sa sirotom bakom Živanom i majkom. Baka Živana u dvadeset godina ostala je bez dvojice sinova - stariji je poginuo sa samo 29 godina, 1999, a mlađi je preminuo pre dve godine.

Mama i baba malog dečaka
Mama i baba malog dečakafoto: Printscreen/Youtube/Refki Alija

U trošnoj kući u čijem delu nema ni struje, u više nego teškim uslovima žive unuk školarac, baba i njena snaja Albanka, koja je pošla za mlađeg sina i podarila joj unuka koji sada ima devet godina.

Da sudbina bude još crnja, i mališa boluje od epilepsije pa majka ne sme da ga ostavi ni časa zbog te nepredvidive bolesti. Baba ima malo penzije i jedva sastavljaju kraj s krajem uz dodatnu pomoć te srpske opštine na Kosmetu.

Dečak sa mamom
Dečak sa mamomfoto: Printscreen/Youtube/Refki Alija

Baba Živana veli da je prezadovoljna snajkom Albankom s kojom živi u slozi, zabeležio je svojom kamerom na Jutjubu Refki Alija koji krstari Kosmetom beležeći najlepše ali i najtužnije ljudske priče i sudbine - i Srba i Albanaca i Goranaca.

Njegova mama Albanka došla je u Hoču pre 10 godina, u početku joj je bilo teško, nije znala jezik, ali, kako kaže, malo po malo naučila je srpski i sad ga vrlo solidno govori.

U međuvremenu joj se muž razboleo, bolovao i umro, a dečaka je zadesila najteža sudbina.

- Ja da živim poslednjih 20 godina, šta će mi život, ali šta da radim moram... Snaha mi je Albanka, ali je dobra, pita me, sluša me - kaže majka koja je ostala bez oba sina. Snaja primanja nema, pa baba veli da to malo što primi daje njima jer joj je draže da pojedu snajka i unuk nego ona.

U Hoču se udalo još desetak Albanki koje su rodile po dvoje-troje dece. Kuća je trošna, prozori i vrata ne valjaju, struje u dnevnoj sobi nema.

A na pitanje šta bi najviše želeo, mališa (9) kaže: struju u dnevnoj sobi.

Bonus video:

01:17

NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

(Espreso / Kurir / Youtube)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.