MILA JE JEDINO DETE U SELU Nedostaju joj igračke i drugari, porodica živi od njenog DEČJEG DODATKA
Porodica Vitorović, Foto: Printscreen/RTS

TUGA

MILA JE JEDINO DETE U SELU Nedostaju joj igračke i drugari, porodica živi od njenog DEČJEG DODATKA

Mila Vitorović jedino je dete u selu, njena porodica živi u velikom siromaštvu

Objavljeno:

U zaseoku Trešnica, u blizini Kuršumlije, žive uglavnom vremešnii stanovnici. Četvorogodišnja Mila Vitorović jedino je dete u selu. Udaljenosti od grada i loši putevi, otežavaju život većini stanovnika.

Do zaseoka sa oronulim kućama bez vode i telefonske mreže može se jedino izrovanim kolskim putem. Ipak, Mila je veselo dete, ali joj, kako stidljivo kaže, nedostaju samo igračke i drugari.

"Primamo Milin dečiji dodatak više ništa. To, kupimo odeću, kupimo hranu. Pa, moj muž radi malo u šumu i od toga se snabdevamo po malo", kaže Ivana Vitorović iz Trešnice, a Nenad Vitorović dodaje: "Dosta je teško ali mi se snalazimo i ovako po malo nešto kad nas neko zove, po neku dnevnicu i nešto zaradimo."

Vitorovići, njih četvoro, žive u kovanici od samo trideset kvadrata i brinu kako da obezbede Mili bolje uslove kada za tri godine pođe u školu koja je udaljena šest kilometara.

Siromaštvo
foto: Printscreen/RTS

"Nekako bi voleli da se malo približimo glavnom putu, ovde smo dosta udaljeni. Ako bi moglo da nam neko nešto malo pomogne da bi živeli u nekim boljim uslovima", kaže Nenad Vitorović iz Trešnice.

I malobrojni meštani zbog lošeg puta teško stižu do prodavnice i lekara.

"Najbliža nam prodavnica u Lukovsku banju, šest kilometara odavde, nemamo bliže i lekara imamo u banju", navodi Milun Miletić iz Trešnice.

Siromaštvo
foto: Printscreen/RTS

"Zatrlo se, imalo je tu dece dosta, sad nema ništa samo jedno dete ima tu u Trešnici", kaže Bogoje Stojković, iz Trešnice.

Trešnica je zaselak drevnog sela Štava, nalazila se na dubrovačkom putu i pre nešto više od pola veka bila opštinsko mesto.

Bonus video:

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso/RTS/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.