DANAS POČINJE PRIJAVA ZA NOVU POMOĆ OD DRŽAVE: Deli se skoro 400.000 dinara, a evo koji su USLOVI!
Posao, Foto: Profimedia

RAPSISAN JAVNI KONKURS

DANAS POČINJE PRIJAVA ZA NOVU POMOĆ OD DRŽAVE: Deli se skoro 400.000 dinara, a evo koji su USLOVI!

Raspisan konkurs za još jednu pomoć za žene preduzetnice

Objavljeno:

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je danas Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, računarske opreme, softvera ili usluga, a u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2024.

Kako se navodi u konkursu ove pomoći države, cilj dodele bespovratnih sredstava je podrška ženskom preduzetništvu kroz realizaciju inovativnih ideja, unapređenje poslovnog procesa, podsticanje zapošljavanja i sveobuhvatne digitalne transformacije u AP Vojvodini.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Sekretarijat dodeljuje ukupno 7,3 miliona dinara, od toga šest miliona dinara za kapitalne i 1,3 miliona dinara za tekuće subvencije.

Bespovratna sredstva se odobravaju u visini do 90 odsto od fakturne, odnosno kupovne vrednosti bez PDV i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije ili obuke za korišćenje, od najmanje 80.000 do najviše 400.000 dinara.

Pravo učešća na za ovu pomoć države imaju preduzetnice i privredna društva sa najmanje 50 odsto u vlasništvu žena, sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine i da su upisani u APR najkasnije do 30. novembra 2023.

Učesnici na Javnom konkursu mogu podneti samo jednu prijavu za jednu namenu.

Rok za podnošenje prijava je do 19. februara 2024. godine i one se dostavljaju na adresu Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

Bonus video:

02:41

Opština Medijana ima najveći broj žena preduzetnica u Srbiji

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.