KATARINA DANAS SLAVI DVA ROĐENDANA: Šaka joj je bila otkinuta, ovako su je srpski lekari spasli!
Foto: print screen facebook / Katarina Geber

bravo!

KATARINA DANAS SLAVI DVA ROĐENDANA: Šaka joj je bila otkinuta, ovako su je srpski lekari spasli!

U KCS kažu da su već decenijama jedini referentni centar u Srbiji za tu vrstu hirurgije, a da su replantacije "vrh" mikrohirurgije.
Objavljeno: 16:17h

- Iako je takva povreda da je omogućeno da se uspešno uradi replantacija, ona je imala i pritisak u delu gde su vene koje su od hirurškog značaja. Dodatno smo uradili rekonstrukciju i više vena - rekao je Vučetić.

U toj ustanovi kažu da su već decenijama jedini referentni centar u Srbiji za tu vrstu hirurgije, a da su replantacije "vrh" mikrohirurgije.

- Ne znam da li u regionu postoji centar koji ima ovakvo iskustvo kao naš mikrohirurški tim. Oprema je sve bolja, dobili smo novi mikroskop, trenutno se renovira mikrohirurša sala u Urgentnom centru, tako da su uslovi za rad sve bolji i bolji a broj pacijenata je sve veći i veći - kaže docent dr Marko Kadija, direktor Klinike za ortopediju i mikrohirurgiju KCS

Godišnje urade više desetina replantacija malih delova ekstremiteta, i najmanje pet intervencija kada spasavaju ruke i noge. Prvi put u svetu, amputirani prst prišiven je 1968. godine, a u Srbiji, 16 godina kasnije.

(Espreso.co.rs / RTS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.