NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ, NOĆAS NAS ČEKAJU 2 OPASNE POJAVE: U jednom delu kiša i OLUJNI VETAR, ali to nije sve
Foto: Nenad Kostić

saopšteno je

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ, NOĆAS NAS ČEKAJU 2 OPASNE POJAVE: U jednom delu kiša i OLUJNI VETAR, ali to nije sve

Pored kiše praćene olujnim vetrom u pojedinim delovima, RHMZ je upozorio da se u noći između srede i četvrtka očekuje pojava ledene kiše

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će se naoblačenje sa kišom, koje je zahvatilo severnu i zapadnu Srbiju, kao i područje Beograda, uveče i noću proširiti i na ostale predele naše zemlje.

"Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata i ponegde u planinskim predelima", upozorava RHMZ.

Pored kiše praćene olujnim vetrom u pojedinim delovima, RHMZ je upozorio da se u noći između srede i četvrtka očekuje pojava ledene kiše.

Loše vreme, Kiša, Jesen, Zima, vetar
foto: Beta Dragan Gojić

"Kiša koja se ledi pri tlu očekuje se u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), kao i u četvrtak ujutro (18.01.) i pre podne na širem području istočne Srbije - u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji", stoji u upozorenju RHMZ.

Ovo je najavljeno za 17. i 18.01.2024. godine.

Sutra vetrovito i još toplije

"Sutra, 18. januara, vetrovito i još toplije, maksimalna temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme pa se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu.", navodi se na sajtu RHMZ.

Kako dalje navode, očekuje se intenzivno topljenje snega na planinama.

"Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će imati udare i olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima. Kasnije posle podne vetar u slabljenju.", stoji u najavi RHMZ.

U petak i subotu zahlađenje sa snegom, u nedelju suvo i hladno

Dalje navode da se u petak (19.01.) očekuje naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Takođe ističu da će početi da duva jak severni i severozapadni vetar.

Švedska, Sneg
foto: Janerik Henriksson/TT/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"U subotu (20.01.) na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slabljenju.", navodi se.

U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Upaljen meteo alarm

U istočnoj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog snega i leda, a to znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteo alarm upaljen je u svim ostalim delovima Srbije zbog snega i leda, a u Banatu zbog jakog vetra. Meteo alarm nije na snazi jedino na području Srema i Beograda.

Bonus video: LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.