NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ JE NA SNAZI: Na udaru jedan deo Srbije
Upozorenje na ledenu kišu, Foto: Stefan Stojanović

LEDENA KIŠA

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ JE NA SNAZI: Na udaru jedan deo Srbije

Sutra, 18. januara, vetrovito i još toplije

Objavljeno:

Danas osetno toplije, ali vetrovito - u košavskom području vetar će dostizati udare olujne jačine, a narandžasti meteoalarm upaljen je zbog ledene kiše na širem području istočne Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji) na kišu koja se ledi pri tlu, a očekuje se u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), kao i u četvrtak ujutro. Upaljen je narandžasti meteoalarm, za sutra crveni.

U toku dana se slabe mešovite padavine (sneg i kiša uz poledicu) očekuju ponegde u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, u ostatku zemlje umereno oblačno, toplije i vetrovito. Temperature će se kretati od minus pet do 13 stepeni, a u Negotinskoj Krajini hladnije. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima. Kiša se ponovo očekuje posle podne u Vojvodini, a uveče i noću i u ostalim predelima.

1 / 4 Foto: Beta Dragan Gojić

Sutra, 18. januara, vetrovito i još toplije, maksimalna temperatura od 15 do 20 °C, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno vreme pa se u jutarnjim i prepodnevnim satima očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. Na planinama intenzivno toplјenje snega. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će imati udare i olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima. Kasnije posle podne vetar u slablјenju.

A onda sledi zahlađenje sa snegom.

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u drugom delu dana i u ostalim predelima. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar. U subotu na severu Srbije razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar će biti u slablјenju. U nedelјu suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme, saopštio je RHMZ.

Bonus video:

01:24

SNEG JE OVAJ DEO SRBIJE OSTAVIO BEZ STRUJE: Ne otvaramo zamrzivač, imamo hrane za još dva dana! Snalaze se sami protiv KATASTROFE

(Espreso / Nova / Ana Kalaba / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.