PLIVANJE ZA ČASNI KRST U OVOM GRADU BIĆE ODRŽANO PO 17. PUT: Evo kako da se prijavite
Plivanje za časni krst, Foto: RINA

BOGOJAVLJENJE

PLIVANJE ZA ČASNI KRST U OVOM GRADU BIĆE ODRŽANO PO 17. PUT: Evo kako da se prijavite

Start plivača zakazan je za 12 časova na stazi dugačkoj 33 metra što simbolizuje godine Hristovog života na zemlji

Objavljeno:

Tradicionalno plivanje za časni krst biće na Bogojavljenje, uz blagoslov vladike šabačkog Jeroteja, održano sedamnaesti put na Zvorničkom jezeru, u blizini HE ’’Zvornik’’, a organizatori su Crkvena opština Mali Zvornik, Turistička organizacija i malozvornička opština.

Start plivača zakazan je za 12 časova na stazi dugačkoj 33 metra što simbolizuje godine Hristovog života na zemlji. Osveštan krst, dar Zarije Vasića i Milorada Stepanovića, dobiće pobednik u trajno vlasništvo, a svim učesnicima biće dodeljene prigodne nagrade. Svi takmičari moraju biti kršteni, a treba da se jave najkasnije dva sata pre starta radi evidencije i obaveznog lekarskog pregleda. Prošle godine nije bilo ove manifestacije, a plivanje za Bogojavljenski krst otkazano je zbog visokog vodostaja reke Drine i nemogućnosti da se obezbede uslovi za bezbedno nadmetanje plivača.

Mali Zvornik godinama održava ovu manifestaciju, s tim da plivanja nije bilo ni 2021. godine zbog epidemijske situacije, ali je održana litija i časni krst je iz čamca spušten u jezero tako da tradicija te godine nije prekinuta.

Bonus video:

03:15

BOGOJAVLJANSKE TRKE I U KRAGUJEVCU, NIŠU, SREMSKOJ MITROVICI: Najmlađa učesnica ima samo 12 godina (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir/T. Ilić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.