POREĐENJE KOJE SVE GOVORI: Sektolog Mijaljević o SVEŠTENICIMA PREVARANTIMA, evo kako da ih RAZOTKRIJETE!
Slađan Mijaljević, Foto: Kurir tv

PREVARA

POREĐENJE KOJE SVE GOVORI: Sektolog Mijaljević o SVEŠTENICIMA PREVARANTIMA, evo kako da ih RAZOTKRIJETE!

Mijaljević naglašava da su današnje mogućnosti za prevaru znatno veće

Objavljeno: 16:28h

Ljude muka natera na očajničke postupke pa počesto i ne vide da su laka meta prevaranata različitih vrsta. Da prevaranti ne prezaju ni od čega, pa i od toga da se pozivaju na autoritet Srpske pravoslavne crkve, pokazuje i slučaj izvesnog oca Đorđa koji se oglašava na portalima i Jutjubu i nudi svoje isceliteljske i magijske usluge.

O ljudima koji se koriste prevarama i predstavljaju kao sveštenici zarad lične dobiti, govorio je za gledaoce Kurira Slađan Mijaljević, sektolog.

On je izneo svoje viđenje problema s prevarantima koji se predstavljaju kao sveštenici i vrše različite oblike prevare.

- U poslu, u biznisu, emotivno, socijalno, naravno i verski. Dakle, uvek je bilo i biće vukova u jagnjećoj koži. Samo zavisi od toga koliko su žrtve naivne i koliko je zaista prevara uspešna - izjavio je Mijaljević na početku razgovora.

Slađan Mijaljević
Slađan Mijaljevićfoto: Kurir tv

Govoreći o tehnološkom napretku, Mijaljević naglašava da su današnje mogućnosti za prevaru znatno veće.

- S obzirom da smo došli u ovaj savremeni trenutak da je nauka i tehnologija izuzetno napredovala, da se mnoge stvari mogu vrlo, vrlo lako nabaviti i da se neka prevara može pripremiti, što se kaže, u kućnim uslovima, ne mora da se izviđa po terenu.

Posebno je istakao problem prevaranata koji koriste verske oznake za svoje prevare.

- Mnogo je lako nabaviti svešteničku odeždu i odglumiti, pustiti malo bradu i odglumiti sveštenika. Dakle, da smo imali pre par godina, mislim negde u Bosni i Hercegovini, da je uhvaćen čovek koji koristi i islamsku odeždu i pravoslavnu odeždu i katoličku odeždu.

Mijaljević dalje navodi konkretne slučajeve iz regiona, kao što je prevarant koji je delovao po Bosni i Hercegovini i drugi koji je šetao Srbijom, predstavljajući se kao monah i prikupljajući dobrovoljne priloge za manastire.

- Tako da, jako je teško u ovom trenutku da neko prepozna, da neko u tom pojavnom obliku da li je neko sveštenik ili ne.

Na pitanje kako građani mogu prepoznati prevarante, Mijaljević je istakao važnost obazrivosti.

- Vrlo teško za one ljude koji nisu crkveni, ljude koji ne idu u crkvu, oni ne mogu tako lako da prepoznaju prevaranta. Oni mnogo uspešno, da kažemo, te nevernike ili ljude koji su slabi u praktikovanju, u revnovanju vere, u smislu da odlaze u crkvu, ne mogu da prepoznaju tako lako ko je pravi, a ko nije.

Mijaljević je posebno upozorio na opasnost prevaranata koji nude svoje usluge putem društvenih mreža, ističući da je potrebna dodatna opreznost u takvim situacijama.

- Nemojte verovati svakome ko se oglašava na takav način, ko nudi takve stvari.

Na kraju, Mijaljević je apelovao na građane da se informišu i budu oprezni. - Nemojte da verujete tako lako nekim ljudima koji prodaju, što se kaže, rog za sveću. Moramo da se raspitamo. Ako nismo sami sigurni, je li moguće da neki sveštenik pozove na neke rituale i da na takav način skida crnu magiju. Znači, na tri, četiri adrese se informišite i dobijte punu informaciju.

Bonus video:

01:45

TO SU VUKOVI U JAGNJEĆOJ KOŽI! Sektolog o SVEŠTENICIMA PREVRANTIMA: Koristio je islamsku, pravoslavnu i katoličku ODORU!

(Espreso / Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.