MITIĆI IZ NIŠA 5. NOVU GODINU DOČEKALI U MRAKU: Struja im ISKLJUČENA zbog DUGA, a sada ne mogu da DOKAŽU VLASNIŠTVO
Mitić, Foto: Printscreen/RTS

Kako žive Mitići pola decenije bez struje

MITIĆI IZ NIŠA 5. NOVU GODINU DOČEKALI U MRAKU: Struja im ISKLJUČENA zbog DUGA, a sada ne mogu da DOKAŽU VLASNIŠTVO

Milunka boluje od astme i najveći problem je gde da uključi inhalator

Objavljeno:

Bračni par Mitić iz Niša, već 5 godina živi bez struje. Ovim penzionerima struja je isključena zbog duga, a sada ne mogu da dokažu vlasništvo nad stanom, da bi se opet priključili na mrežu.

Penzioneri Milunka i Stojadin Mitić već petu Novu godinu dočekuju sa svećom i lampama. Struja im je isključena 2018. godine, zbog duga koji su uz pomoć kredita odmah izmirili:

“Eto, kako se živi, sa svećama, baterijama, suvom hranom, neokupani, neoprani”, kaže Stojadin Mitić, iz Niša, a Milunka Mitić dodaje:“Da se pere na ruke, da se greje voda da se kupamo tako, je l’’ to normalno sad, a zajedno smo radili na železnici i stekli stan.”

Stojadin i Milunka Mitić
Stojadin i Milunka Mitićfoto: Printscreen/RTS

Taj stan su otkupili i otplaćivali 13 godina, ali sada moraju da dokažu vlasništvo. Niška distribucija upoznata je sa ovim slučajem.

"Kako Milunka Mitić svoj zahtev nije dopunila u skladu sa obaveštenjem koje joj je dostavljeno, Ogranak Elektrodistribucija Niš je 11. 09. 2019. godine doneo Rešenje kojim je odbačen njen zahtev-molba za priključenje. Naglašavamo da je u ovom slučaju Ogranak Elektrodistribucija Niš postupao u skladu sa zakonskim propisima", navodi se u saopštenju Ogranka Elektrodistribucije Niš.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

Mitići kažu da pravo svojine ne mogu da dobiju. Iz Železnice su ih uputili na ministarstvo finansija.

“Neka mi priključe privremeno dok ministarstvo finansija odluči da mi pošalje šta i kako da imamo struju da imamo običnu egzistenciju za život”, kaže Stojadin Mitić.

“Nemam pamet više da razmišljam, ja mislim da nikad više neću da dobijem struju”, kaže Milunka Mitić.

Milunka boluje od astme i najveći problem je gde da uključi inhalator. Stvari im pere ćerka, telefone pune u komšiluku, a u Novoj godini želja im je samo jedna.

Bonus video:

(Espreso / RTS, Dejan Tasić / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.