SVETLANA JE DOBILA ZA STAN 20.000 EVRA: Evo kako do NEKRETNINE uz POMOĆ DRŽAVE!
Stanovi, Foto: printscreen/gradzvornik, Aleksandar Stojanović, Aleksandar Jovanović Cile

Subvencije za kupovinu prve nekretnine

SVETLANA JE DOBILA ZA STAN 20.000 EVRA: Evo kako do NEKRETNINE uz POMOĆ DRŽAVE!

Ministar Selaković je ukazao da u ovom trenutku u fazi obrade, fazi čekanja dopune materijala koji su podneti ili fazi čekanja predbeležbe u Republičkom geodetskom zavodu, ima oko 300 predmeta

Objavljeno:

Subvencije za kupovinu prve nekretnine, kuće ili stana u izgradnji, do sada su dobile 552 porodice u Srbiji, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u toku obilaska Svetlane Milojević, majke Luke i Ane, koja je jedna od 406 porodica koje su dobile isplatu.

Selaković je u toku obilska na Paliluli podsetio da je reč o meri koja je u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom, išla na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića 2022. godine, i rekao da je na osnovu te mere, bračnim parovima u Srbiji koji dobiju svoje novorođenče, omogućeno da na osnovu ispunjenosti zakonom propisanih uslova, dobiju novčanu podršku u iznosu od 20% kupoprodajne cene nekretnine, a maksimalno u iznosu od 20 hiljada evra.

Selo / ilustracija
Selo / ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

- Do sada je u Srbiji ova pomoć države odobrena za 552 majke, 552 porodice, ukupno to je 664.464.000 dinara. U 2023. godini smo uspeli da podignemo broj odobrenih sredstava za 11 puta više majki. To znači da smo uspeli da učinimo rad naše Komisije značajno efikasnijim i boljim, da je do sada isplaćeno samo u Beogradu 118 majki, i da je dobilo ovu vrstu novčane podrške. One su dobile isplatu od 224 miliona dinara - istakao je Selaković.

On je ukazao da u ovom trenutku u fazi obrade, fazi čekanja dopune materijala koji su podneti ili fazi čekanja predbeležbe u Republičkom geodetskom zavodu, ima oko 300 predmeta.

- U Komisiji beležimo povećanje broja zahteva koji pristižu, što znači da se za ovu meru u Srbiji pročulo, da je ona značajna ne mala pomoć i očekujem da ćemo u narednom periodu, upravo u ovoj oblasti, imati taj srećan i veseli izdatak za državu, a to je da što više novca opredeljujemo u ove namene - poručio je ministar.

Bonus video:

01:27

KADA UKRSTIMO REGISTRE ZNAĆEMO KO OBRAĐUJE, A KO DAJE U ZAKUP! Ministarka poljoprivrede: Subvencije će završiti na PRAVOM MESTU

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.