NIKOLINA IZ KRALJEVA JE NEKADA BILA NJEGOŠ: Tri puta je pokušala da se ubije, a sada će konačno da PROMENI POL
Nikolina Kovačević, Foto: Printscreen/HypeTV

PROMENA POLA

NIKOLINA IZ KRALJEVA JE NEKADA BILA NJEGOŠ: Tri puta je pokušala da se ubije, a sada će konačno da PROMENI POL

Nakon pet godina terapije, sada je došao finalni momenat - hirurška promena pola

Objavljeno:

Promena pola je tabu tema u Srbiji, međutim bez obzira na to, postoji šačica odvažnih koji žele da istaknu svoje pravo ja i ne obaziru se ni na kakve priče i uvrede.

Tako je na jednom TikTok profilu objavljen video o Nikolini, koja je rođena kao transrodna osoba.

Nakon pet godina terapije, sada je došao finalni momenat - hirurška promena pola, a ovu zahtevnu operaciju obaviće svetski priznati stručnjak dr Miroslav Đorđević.

- Operaciju promene pola želim otkako sam prihvatila samu sebe i otkako sam saznala da je uopšte moguće promeniti pol i da je moguće uraditi tu operaciju. Tada sam imala nekih desetak godina, a kada sam počela da čekam tu operaciju bilo je kada sam imala 16 - kada sam prihvatila samu sebe.

@portal.estetic Nikolina je rodjena kao transrodna osoba. Nakon 5 godina terapije, sada je dosao finalni momenat - hirurska promena pola. Zahttevnu operaciju obavice svetski priznati strucnjak dr Miroslav Djordjevic. Ovo je deo sa danasnjeg snimanja #promenapola #transrodnaosoba #transrodnost #rekonstruktivnahirurgija #miroslavdjordjevic #portalestetic ♬ original sound - Portal Estetic

Na operaciju čeka 9 godina

Tako da ja na tu operaciju čekam već devet godina. A zašto je želim? - Zato što smatram da jednostavno ne mogu da živim ovako. Mislim da je sasvim u redu i da ne treba da osuđujemo ni druge transrodne žene ili osobe koje ne žele da urade tu finalnu operaciju, zato što smo svi različiti. Priroda nije crno-bela, priroda je puna šarolikih boja, tako da smo svi različiti i mislim da je to lepota ovog sveta tako da nije svakome ni potrebna ta operacija, ali meni lično jeste. I ja je zaista želim zbog sebe.

Pokušala je da se ubije tri puta

Kako je ranije govorila za Blic, Nikolina je tri puta je pokušala da se ubije.

- Prvi put sam pokušala da se ubijem u sedmom razredu osnovne škole. Svi su tada pričali o tome ko će šta da upiše, čime će da se bavi, a ja nisam ono što jesam. A najteže mi je bilo da uradim to svojoj majci. Nisam znala da li će da me prihvati kada joj kažem: "mama, ja sam to i to". Ona se mnogo žrtvovala za nas i ja je veoma poštujem. Da prihvatim i da priznam sebi da je to tako, to je najteže. Mama me je pronašla, najstresnija scena mi je bila sa 18 godina, kada sam završila u bolnici.Mami je doktor rekao da ću ostati kao biljka zbog količine lekova koje sam popila... Bila sam u komi tri dana, kada sam izašla sa psihijatrije, mama mi je rekla da ako joj ne kažem šta mi je da će otići od mene. Prvo me je pitala da li sam homoseksualac, da li sam nešto loše uradila u školi i tek kada me je pitala da li sam ja njena ćerka, ja sam počela da plačem. Od tada je sve krenulo na bolje - ispričala je Nikolina Kovačević za Hype Tv.

Bonus video:

03:40

GODIŠNJE DOBIJEMO 50.000 DOLARA Transrodna osoba u studiju Kurir TV o ZABRANI PROMENE POLA: To neće zaustaviti našu potrebu...

(Espreso / Blic Žena / Iris Krdžić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.