BOLEST JE, IPAK, BILA JAČA: Preminula predivna UČENICA KRISTINA iz Kruševca zbog koje se Srbija digla na noge!
Kristina Blagojević, Foto: Facebook/Obrok za porodicu Krusevac

tuga

BOLEST JE, IPAK, BILA JAČA: Preminula predivna UČENICA KRISTINA iz Kruševca zbog koje se Srbija digla na noge!

Pretužna vest stigla je posle nekoliko godina velike borbe Kristine i njene porodice

Objavljeno:

Kristina Blagojević (18) iz Kruševca preminula je od posledica teške bolesti, objavljeno je na društvenim mrežama.

- Prevelika tuga i bol, hvala svima koji su pomagali i pomogli u nekoj meri kada je bilo najpotrebnije, koji su danonoćno bili tu u prikupljanju sredstava za izlečenje, nažalost, napustila nas je Kristina i otišla na neko bolje mesto... Počivaj u miru, Anđele - objavljeno je na FB grupi Za Kristinu Blagojević.

Pretužna vest stigla je posle nekoliko godina velike borbe Kristine i njene porodice, kao i brojnih humanitarnih udruženja, organizacija, dobrotvornih grupa, fondacija, medija, pojedinaca, ljudi dobre volje, Kristininih drugova iz Politehničke škole, koji su godinama bili saveznici u trnovitim putevima dolaska do bolje terapije i leka.

Agresivni karcionom glioblastum gladus Kristini je uklonjen u celini na Klinici za neourohirurgiju 2021. godine, ali se bolest vratila posle godinu dana. Brojne humanitarne akcije uspele su da posle operacije u KCS, mladu Kruševljanku odvedu do intervencije u Istanbulu.

Potom su se sakupljala sredstva za lečenje u Japanu i primanje inovativne terapije lekom „delitakt“.

- Kristina je bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve do 2020. godine kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije - stajalo je u apelu Fondacije „Budi human“. - Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je Kristina imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da ima zloćudni tumor.

Kristina je sa roditeljima i dva brata živela u selu Globare kod Kruševca. Porodica je godinama vodila iscrpljujuću borbu. Organizovane su brojne humanitarne akcije, bazari, koncerti, programi, prikupljala su se sredstva na različite načine.

Bolest je, ipak, bila jača.

Počivaj u miru, Kristina.

Bonus video:

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso / Novosti / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.