EVO KO ĆE VAS ZABAVLJATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Najbolji muzičari na trgovima širom Srbije
Nova godina, Foto: Printscreen/Instagram

najluđa noć

EVO KO ĆE VAS ZABAVLJATI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Najbolji muzičari na trgovima širom Srbije

Nišlije će Novu 2024. godinu dočekati uz Bobana Zdravkovića i Viki Miljković

Objavljeno:

Srbija večeras dočekujeNovu godinu, a širom zemlje tradicionalno je organizovana zabava, kako na otvorenom, tako i u kafanama, klubovima, kafićima... Doček Nove godine u Beogradu na otvorenom biće organizovan na dve lokacije - na platou ispred Skupštine Srbije i Sava promenadi u okviru Beograda na vodi.

Goste prestonice ispred Skupštine zabavljaće Breskivca, Sandra Afrika i Milica Todorović, orkestar Endžija Mavrića kao i di-džej Mihajlo, dok će na platou kod Starog savskog mosta nastupiti Sara Jo, "Frajle" i Dejan Petrović i Big Band.

Nišlije će Novu 2024. godinu dočekati uz Bobana Zdravkovića i Viki Miljković, dok će u Leskovcu nastupiti VIS "Kasperi" i orkestar Isidora Zećirovića pobednika festivala trube u Guči...

Veselo će biti i u Kragujevcu gde nastupa bend Darkshines, a zatim i Yu grupa, čiji koncert prema najavama počinje u 23 časa. Doček Nove godine u Novom Sadu i ove godine biće organizovan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, uz umetnički i produkcijski program, ABBA Ring, Buč Kesidi, Elemental, Partibrejkersi, Ljubičice, Franck Roger, Kiril Džajkovski i Dejan Milićević. Na trgu u Čačku nastupiće Peđa Jovanović.

Cene dočeka u Beogradu u klubovima, restoranima...

Kao grad koji je poznat po sjajnom noćnom provodu, Beograd je i ovog 31. decembra omiljena destinacija kako domaćih tako i stranih turista.

Za provod u poznatim beogradskim restoranima za ulaz je potrebno izdvojiti oko 100 evra. U tu cenu spada hladno i toplo predjelo, glavno jelo, salata, dezert i dva pića - piće dobrodošlice i penušavo vino u ponoć uz bend koji je zadužen za dobro raspolođenje.

Vatromet
foto: Mondo Uros Arsić

Kafane spadaju u nešto jeftiniju varijantu i obično se cene ulaznica krecu između 30 do 60 evra u pšta spada neograničeno domaće piće, s tim što je ulaz za muškarce nešto skuplji nego za devojke. Takođe cena karte zavisi i od toga koliko unapred rezervišete mesto. Uslov za jedan sto koji podrazumeva petoro ljudi je 10.000 dinara.

Za mlade i ljubitelje urbanijeg repertoara obično su prvi izbor splavovi gde je ulaz 30 evra. U zavisnosti od toga u kojem delu lokala želite da budete cena varira i do vrtoglavih 1.790 evra. Najskuplji VIP separe iznosi 1800 evra pod uslovom da je kupljeno 15 karata, a uz šta se dobija šest flaša pića.

Kućna varijanta za pet parova, računajući hranu, piće i dezert iznosila bi okvirno prema našoj računici oko 34.000 dinara. Ovaj iznos pokriva 20 flaša piva, 3 flaše vina, četiri flaše soka, jednu flašu viskija, pet kilograma roštilja i tortu od 2,5 kilograma.

Nova godina u Nišu

Za doček Nove godine na centralnom trgu u Nišu nastupiće pevači Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković. Rukovodstvo grada najavilo je da će ove godine izostati vatromet, već će novac za tu namenu biti preusmeren u humanitarne svrhe.

Kao i prošle godine, ustanove kulture organizovaće celodnevne programe na Trgu kralja Milana od 26. decembra do 1. januara.

Kafane i restorani u Nišu skoro da su popunjeni do poslednjeg mesta, mada se građani žali na visoke cene dočeka. Provod u najluđoj noći ugostitelji ove godine naplaćuju od 7.000 do 10.000 dinara, a u ovaj iznos uračunata je neograničena hrana i piće.

Nova godina u Leskovcu

U novogodišnjoj noći na Centralnom gradskom trgu u Leskovcu u muzičkom delu programa koji počinje 31.decembra od 22 sata i 30 minuta do dva sata iza ponoći Leskovčane će zabavljati VIS "Kasperi" i orkestar Isidora Zećirovića pobednika festivala trube u Guči.

Vatromet, Telefon
foto: Profimedia

Turistička organizacija opštine Leskovac - TOL, uz pomoć lokalne samouprave grada sa obala reke Vternice organizator je ovog druženja Leskovčana na otvorenom u novogodišnjoj noći.

Brojnim posetiocima na trgu iz Jablaničkog upravnog okruga i iz sudestva,kao i gostima iz Bugarske i Severne Makedonije biće ponudjeno kuvano vino i grejana rakija ali čaj od lekvitog bilja sa Vlasine.

Uz bogat vatromet biće organizovana i lutrija sa brojnim nagradama od kojih se ističu 24 nagrade sa vaučerima za letovanje i novih aparata bele tehnike.

Prema našem saznanju gotovo svi ugostiteljski kapaciteti u Leskovcu za doček Nove 2024.godine odvano su rasprodati, po pojedinačnoj ceni od 30 do 60 evra po osobi. Novogodišnji meni je prilično bgat u kojem dominira Leskovački roštilj i ostali prehrambeni brendovi sa juga Srbije.

Vranje novac prosleđuje za lečenje bolesne dece

Organizovanog dočeka Nove godine u Vranju neće biti, ni ove godine, potvrđeno je iz privremenih organa lokalne samouprave. Poslednjih godina, praksa je da novac koji je ranije odvajan za javni doček, bude uplaćivan na račune za lečenje dece obolele od karcinoma ili drugih bolesti.

Zorica Jović, pomoćnica gradonačelnika Vranja u privremenim institucijama, kaže da organizovane prosleve neće biti ni za Srpsku Novu godinu.

- Sredstva u iznosu od 500.000 dinara biće uplaćena na namenski račun za lečenje dece koja boluju od maligniteta i drugih teških bolesti.

Bonus video: Doček Nove godine u Novom Sadu!

01:49

Doček Nove godine u Novom Sadu!

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.