HAKERI NAPALI EPS: Hitno preduzete mere
EPS, Foto: Stefan Jokić

SAOPŠTENJE

HAKERI NAPALI EPS: Hitno preduzete mere

Preduzete su sve zaštitne mere u cilju očuvanja sistema i zaštite bezbednosti podataka

Objavljeno: 11:19h

"Elektroprivreda Srbije" se oporavlja od nezapamćenog hakerskog napada, kripto tipa, koji ni na koji način nije ugrozio proizvodnju, niti snabdevanje električnom energijom, a nesmetano su se odvijale i sve aktivnosti trgovine električnom energijom uz poštovanje preuzetih obaveza.

Preduzete su sve zaštitne mere u cilju očuvanja sistema i zaštite bezbednosti podataka. Iz bezbednosnih razloga IT sistemi su stavljeni van funkcije sve dok IKT stručnjaci ne budu potpuno sigurni da je virus eliminisan. Apelujemo na strpljenje korisnika portala "Uvid u račun", pošto je usled preduzetih zaštitnih mera otežan rad portala. O hakerskom napadu su obavešteni nadležni državni organi koji preuzimaju mere iz svoje nadležnosti.

"Elektroprivreda Srbije" nije izuzetak, jer se hakerski napadi sve češće dešavaju širom Evrope i sveta. Nedavno se u sličnoj situaciji našla i Holding Slovenske elektrane, slovenačka elektroprivreda.

Bonus video:

01:01

POKUŠAVAJU DA PARALIŠU CEO REGION! Stručnjaci o postavljenim bombama širom Balkana: NATO učestvuje u borbi protiv sajber napada!

(Espreso / Blic / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.