MARINI IZ ČAČKA SE DESILA STRAŠNA STVAR, U SVE JE UMEŠANA OSOBA KOJU POZNAJE: Nije mogla ni da sluti
Marine Đurić, Foto: Privatna arhiva/RINA

sajber kriminal

MARINI IZ ČAČKA SE DESILA STRAŠNA STVAR, U SVE JE UMEŠANA OSOBA KOJU POZNAJE: Nije mogla ni da sluti

Ona dodaje da joj je u međuvrenemu stigla još jedna poruka od mobilnog operatera sa porukom u kojoj je bio pin za kupovinu određenog servisa i savet da sadržaj poruke ne prosledjuje trećem licu zbog zaštite

Objavljeno:

Da sajber prevare postaju sve zastupljenije i da ih ponekad čak mogu izvršiti i ljudi sa kojima možda niste bliski, ali ih ipak poznajete, najbolje pokazuje primer Marine Đurić iz Čačka. Nju je kontaktirala upravo poznanica koja je joj je preko društvene mreže tražila broj mobilnog telefona. Ne sluteći ništa loša ova Čačanka joj je svoj broj i poslala.

- Nakon toga mi je na telefon stigla obična sms poruka sa kodom za glasanje. Kako mi je tražila, taj četvorocifreni broj sam njoj poslala, a potom mi je usledio video poziv sa instagrama. Nisam ni znala da ima i to kao opcija na instagramu. Nisam se javila, pa sam videla da me je ponovo zvala. Videla sam da je nesto čudno i nakon toga sam joj rekla da ona mene okrene, kaže za RINU Marina.

Ona dodaje da joj je u međuvrenemu stigla još jedna poruka od mobilnog operatera sa porukom u kojoj je bio pin za kupovinu određenog servisa i savet da sadržaj poruke ne prosledjuje trećem licu zbog zaštite.

- Odmah sam shvatila da je nesto čudno i rekla joj ponovo da me okrene. Naravno tu je bio kraj, poznanica me više nije pozvala. Moj nalog je automatski hakovan i poruka je svim mojim pratiocima otisla sa sadržajem da mi posalju svoj broj telefona. Meni je instagram istog trenutka ostao zablokiran i nisam imala pristup kako bih objavila da mi je nalog hakovan i sprečila ostale da budu oprezni kako ne bi naseli na ovu internet prevaru, ističe ova prevarena Čačanka.

Marina je ovaj slučaj prijavila policiji, ali kako ističe po onome što je pokazalo iskutvo u ovim situacijama teško da će se ući u trag ovoj internet prevari.

Bonus video:

01:20

Perović: Ono što je bilo u rimskom carstvu, GLADIJATORI, ARENA, lavovi JEDU LJUDE i svi KLIČU, to se vraća kroz SAJBER KRIMINAL

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.