NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL OBORIO S NOGU OVOGODIŠNJE POSETIOCE: Pogledajte kakva je bila atmosfera (FOTO/VIDEO)
Džez festival, Foto: Srdjan Doroški

SVAKA IM ČAST

NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL OBORIO S NOGU OVOGODIŠNJE POSETIOCE: Pogledajte kakva je bila atmosfera (FOTO/VIDEO)

Ove godine publiku je zabavljalo osam vrhunskih izvođača na Velikoj sceni Pozorišta mladih

Objavljeno:

Jubilarni 25. Novosadski džez festival održan je od 15. do 18. novembra 2023. godine u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada.

Ove godine publiku je zabavljalo osam vrhunskih izvođača na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a u pitanju su Kenny Garrett Quintet, Alfredo Rodriguez Trio, ZZ Quartet, Drumbooty, Alex Sipiagin Sextet feat. V. Kostandinović, Ferenc Nemeth Freedom Trio, Novosadski Big Band & Bojana Stamenov, Matija Dedić Trio.

Publika je imala priliku da pored dobre muzike uživa u izložbama, fimovima i promocijama.

O događaju

Festival je u sredu, 15. novembra, otvorio kvintet Kenija Gareta (The Kenny Garrett Quintet), proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, dobitnika nagrade Gremi i jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene. Prve koncertne večeri nastupio je i maestralni kubanski pijanista i kompozitor Alfredo Rodrigez (Alfredo Rodriguez), koji je u Novi Sad došao sa svojim triom.

Sledećeg dana program je otvorio ZZ Quartet, moderan sastav harmonijskog džeza koji predvode hrvatski gitarista sa roterdamskom adresom Ratko Zjača i italijanski akordeonista Simone Zachini. Potom je na scenu stupio Drumbooty, kvintet poznatog srpskog bubnjara i kompozitora Predraga Peđe Milutinovića.

Narednog dana publiku je zabavljao sekstet najpoznatijeg ruskog džez trubača Aleksa Sipiagina i našeg sjajnog bubnjara, kompozitora i aranžera Vladimira Kostandinovića. Veče je zatvorio trio Ferenca Nemeta, mađarskog bubnjara koji je za svoj autorski album „Freedom” dobio jedno od najprestižnijih priznanja u svetu džeza - Independent Music Awards.

Poslednjeg festivalskog dana, nastipio je najpre Novosadski big bend pod upravom Fedora Vrtačnika, sa vokalnom solistkinjom Bojanom Stamenov, a samo finale 25. Novosadskog džez festivala proteklo je u znaku tria jednog od najuspešnijih i najpriznatijih balkanskih muzičara, višestruko nagrađivanog pijaniste i kompozitora Matije Dedića.

Ukoliko ste ljubitelji džez muzike, a propustili ste ovogodišnji Novosadski džez festival, ne brinite, naredne godine nas sigurno očekuje još veći spektakl!

"Tekst je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Bonus video: ZVUKOM OŽIVLJAVAJU 21. OKTOBAR I EMOCIJE KOJE U REČI NE STAJU Tomić predstavio festival Oktoh: Ovo je bitno za celu Srbiju

01:55

ZVUKOM OŽIVLJAVAJU 21. OKTOBAR I EMOCIJE KOJE U REČI NE STAJU Tomić predstavio festival Oktoh: Ovo je bitno za celu Srbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.