STEFAN JE PONOS KIKINDE, ALI I CELE SRBIJE: Član je ZLATNOG ODELJENJA naše zemlje, dika svojih roditelja
Stefan Varga, Foto: Printscreen / Youtube / OŠ Sveti Sava Kikinda

BRAVO!!!

STEFAN JE PONOS KIKINDE, ALI I CELE SRBIJE: Član je ZLATNOG ODELJENJA naše zemlje, dika svojih roditelja

Prvi put je u Palati Srbija nagrađeno 112 osnovaca

Objavljeno: 12:12h

Ponos i dika roditelja, ali i Kikinde! Stefan Varga, učenik Gimnazije "Dušan Vasiljev" i đak generacije OŠ "Sveti Sava", član je zlatnog odeljenja Srbije, Jedini je Kikinđanin u grupi najboljih, a u zlatnom odeljenju, osim njega, našlo se samo još samo dvoje učenika iz Vojvodine.

Prvi put je u Palati Srbija nagrađeno 112 osnovaca koji su postigli izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim nadmetanjima. Nagrade su uvedene na inicijativu kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, a u skladu sa Stručnim uputstvom za prepoznavanje, podršku i praćenje obrazovanja i vaspitanja učenika i učenica sa izuzetnim, odnosno posebnim sposobnostima.

Stefan Varga iz Kikinde
Stefan Varga iz Kikindefoto: Printscreen / Youtube / OŠ Sveti Sava Kikinda

Nagrađeni su učenici koji su u protekloj 2022/23. godini pohađali osmi razred osnovne škole i koji su se plasirali među 70 odsto najuspešnijih učesnika na najmanje dva republička ili međunarodna nadmetanja:

- Od petog razreda učestvujem na takmičenjima iz matematike, programiranja i fizike. Na njima sam dobio puno diploma i medalja. Ovo priznanje Vlade Srbije mi puno znači. Obavezuje me da nastavim i dalje vredno da učim i postižem vrhunske rezultate, rekao je za GRADSKI Stefan Vargra. Na osnovu uspeha postignutih na pet republičkih takmičenja, Stefan Varga je izabran u zlatno odeljenje. Shodno postignutim rezultatima, učenici su podeljeni u tri odeljenja: zlatno, srebrno i bronzano.

Plakete su im uručili ministarka nauke Jelena Begović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i Milan Pašić.

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso / Gradski)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.