OVAJ DEČAK IMA SAMO 14 GODINA, A RADI ZA NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Od malena se IZDVAJAO, a već je DIPLOMIRAO
Kairan Kvazi, Foto: Printscreen/Instagram/thepythonkairan

mladi naučnik

OVAJ DEČAK IMA SAMO 14 GODINA, A RADI ZA NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Od malena se IZDVAJAO, a već je DIPLOMIRAO

„Pridružiću se najboljoj kompaniji na planeti kao softverski inženjer u timu „Starlinka"

Objavljeno:

Elon Mask je firmu pokrenuo 2002. godine, a Kvazi je intervju za posao opisao kao „tehnički izazovan" i „zabavan".

„Pridružiću se najboljoj kompaniji na planeti kao softverski inženjer u timu „Starlinka". Ovo je jedan od retkih kompanija koja nije koristila moj uzrast kao zastareli dokaz za zrelost i sposobnost", napisao je Kairan Kvazi na svom „Linktin" nalogu.

Poruku je napisao uoči diplomiranja na Školi na inženjerstvo Univerziteta Santa Klara, čime je postao najmlađa osoba da to postigne u 172 godine dugoj istoriji te obrazovne ustanove, piše "Sijetl tajms".

Zbog posla planira da se, zajedno sa majkom, iz Plezentona u Kaliforniji preseli u Redmond u Vašingtonu, gde je centrala „Spejs Eksa".

Da nije reč i uobičajenom četrnaestogodišnjaku njegova majka znala je kada je sa samo dve godine počeo da izgovara i komunicira čitavim rečenicama. U vrtiću je vršnjacima i vaspitačima prepričavao vesti i zanimljivosti koje je čuo na radiju, navodi "Los Anđeles tajms".

Nakon što mu školsko gradivo u trećem razredu nije bilo dovoljno izazovno, njegovi roditelji su ga uz konsultacije sa stručnjacima upisali u državni koledž Kalifornije sa samo devet godina.

„Nivo učenja mi je tamo savršeno odgovarao", rekao je za LA tajms.

Iste godine prema sprovedenim testovima inteligencije svrstan je u sam vrh populacije, prenosi magazin BrainGain.

Kvazi je nekoliko meseci kasnije počeo da stažira na projektu za veštačku inteligenciju u „Intel labs", a sa 11 godina se prebacio na Univerzitet Santa Klara da bi studirao kompjutersku nauku i inženjerstvo.

Prošle godine proveo je četiri meseca kao stažista na projektu mašinskog učenja u kompaniji za sajber obaveštajnu delatnost "Blackbird.AI". Pomogao im je da dizajniraju softver za otkrivanje statističkih anomalija, koji pronalazi i obeležava sadržaj na društvenim mrežama kojim je krišom manipulisano.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.