OGLASILA SE BIVŠA ŠKOTSKA PREMIJERKA NAKON HAPŠENJA: Otkrila sve DETALJE, evo šta je PORUČILA
Nikola Sterdžon, Foto: Profimedia

škotska

OGLASILA SE BIVŠA ŠKOTSKA PREMIJERKA NAKON HAPŠENJA: Otkrila sve DETALJE, evo šta je PORUČILA

Ona je dodala da nevinost nije pretpostavka i da je obavezna da poštuje zakon

Objavljeno:

Bivša premijerka Škotske Nikola Sterdžon saopštila je da je bila šokirana i pod velikim stresom kada je juče uhapšena pa puštena, dodajući da je nevina po pitanju istrage o finansijskim malverzacijama Škotske narodne partije (SNP).

"Znam da je ova istraga teška za ljude i zahvalna sam što su mnogi nastavili da pokazuju veru u mene. Cenim to, nikada ne bih uradila ništa da nanesem štetu SNP ili zemlji. Očigledno, uzimajući u obzir ovaj ceo proces, ne mogu da ulazim u detalje. Ipak, želim da kažem ovo - nevina sam, ništa nisam skrivila", navela je Sterdžon na Tviteru.

Ona je dodala da nevinost nije pretpostavka i da je obavezna da poštuje zakon.

"Bez ikakve sumnje znam da sam nevina, ništa nisam protivzakonito uradila. Mnogo ljudi mi je poslalo poruke podrške prethodnih nedelja, uključujući i danas. Hvala im na ljubaznosti. Hvala mojoj najužoj porodici i prijateljima koji mi daju neophodnu podršku u ovom trenutku. Biće mi potrebno dan ili dva da procesuiram najnovija dešavanja", dodala je ona.

Sterdžon je rekla da planira da se vrati u parlament gde će nastaviti da predstavlja svoje glasače iz južnog Glazgova "najbolje što ume", prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Ona je puštena iz pritvora bez optužnice i čeka dalju istragu, nakon što je juče bila uhapšena.

Sterdžon, koja je dala ostavku na mesto prvog ministra i lidera SNP početkom aprila, treca je osoba koja je uhapšena u okviru Operacije Brančform, istrage škotske policije u vezi sa optužbama da je stranka nenamenski potrošila više od 600.000 funti (700.000 evra) donacija za kampanju nezavisnosti.

Njen suprug Piter Marel, bivši izvršni direktor SNP, uhapšen je 5. aprila u njihovoj kuci u Adingstonu u blizini Glazgova i ispitivan je 12 sati pre nego što je pušten bez optužbe, prenosi Gardijan.

Policija je pretresla njihovu kucu i baštu, a po nalogu je pretresla i sedište SNP-a, dokumenata i kompjutere.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.