MARKO NIKOLIĆ SE VEĆ 16 DANA BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO OBOLELOM MAKSIMU: " Sa verom u Boga moram dalje sam"
Marko Nikolić, Foto: Privatna arhiva

veliko srce vranjanca

MARKO NIKOLIĆ SE VEĆ 16 DANA BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO OBOLELOM MAKSIMU: " Sa verom u Boga moram dalje sam"

Marko Nikolić iz Vranja odlučio je da pretrči 1.600 kilometara pustinje u Maroku i time pomogne Maksimu Milenkoviću

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je oduševio Srbiju svojom željom da "Maratonom za život" pomogne obolelom dečaku Maksimu Milenkoviću, već šesnaesti dan trči kroz pustinju i bori se sa peščanim vetrovima, a do sada je pretrčao neverovatnih 660 kilometara!

Naime, Marko je odlučio da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku i time pomogne malenom Maksimu iz Niša u sakupljanju 80 hiljada evra za njegovo lečenje.

Ali, tokom misije ostao je u potpunosti sam, jer je pozlilo biciklistima koji su ga svo vreme pratili i snimali. Zbog toga su završili na infuziji, dok je Marko bio primoran da kupi kolica i tako nastavi svoje trčanje.

"Dušanu je pozlilo pre nedelju dana i zbog toga je morao da primi infuziju. Uprkos tome, ja i Perović smo nastavili sa našom misijom narednih dva dana bez Dušana. Perović je preuzeo deo Dušanove opreme i stavio je na svoju biciklu. Ali, ubrzo je i Peroviću pozlilo... tako da sam ostao potpuno sam bez mojih pomoćnika biciklista. Primoran sam da kupim kolica i da trčim uz pomoć njih. Marko i Dušan su još uvek loše i za sada ne mogu da nastave sa mnom", priča Marko.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Isrcpno trčanje je značajno uticalo na Markov organizam. Jak vetar, temperaturne razlike dovele su do toga da on izgubi nekoliko kilograma težine.

"Do sada sam usled napornog trčanja uspeo da smanjim kilažu. Smršao sam pet kilograma. Uslovi su veoma surovi, jak vetar duva i sunce me prži ceo dan. Budim se svakog jutra u četiri sata ujutru. Spavam u šatoru. Velike su promene temperatura, u toku dana je 30 stepeni, dok je uveče kasno između tri do pet stepena.", objašnjava Marko.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, uspeo je da do današnjeg 16. dana misije, pretrči neverovatnih 660 kilometara i nikako neće odustati, a ono što je najbitnije jeste da je dobar deo novca sakupljen za malog Maksima što mu da je dodatnu motivaciju.

"Trudim se da dnevno pretrčim između pedeset i sedamdeset kilometara. Do današnjeg dana uspeo sam da pretrčim 660 kilometara! Međutim, najbitnije je da je od neophodnih 80 hiljada evra za malog Maksima, sakupljeno 40 hiljada, dakle jedna cela polovina. Molim Boga da sve bude okej do kraja moje humanitarne misije. Perović (biciklista) je rekao da će odmah da mi se pridruži čim se oporavi. Ali do tada... sa verom u Boga moram dalje sam...", tvrdi Marko Nikolić.

Marko Nikolić
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Maksim Milenković još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Naše malo Maksimu znači sve!

Pomozimo Maksimu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 61 i pošaljimo SMS na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60 IBAN: RS35160600000149599560 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preko fondacije Pokreni život, Maksimu možete pomoći slanjem SMS poruke 61 na 3800.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.