HEROJ MARKO SE BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: Jaki vetrovi mu odmažu, ali on NE ODUSTAJE!
Marko Nikolić, Foto: Marko Nikolić

borba sa prirodom

HEROJ MARKO SE BORI SA PUSTINJOM DA BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: Jaki vetrovi mu odmažu, ali on NE ODUSTAJE!

Marko Nikolić iz Vranja odlučio je da pretrči 1.600 kilometara pustinje u Maroku i time pomogne Maksimu Milenkoviću

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je oduševio Srbiju svojom željom da "Maratonom za život" pomogne obolelom dečaku Maksimu Milenkoviću, trenutno se nalazi u pustinji u Maroku i kako tvrdi za dva dana je uspeo da pretrči 100 kilometara!

Naime, Marko je odlučio da pretrči 1.600 kilometara kroz pustinju u Maroku i time pomogne malenom Maksimu iz Niša u sakupljanju 80 hiljada evra za njegovo lečenje. Takođe, odlučio je da celu humanitarnu misiju snimi uz pomoć ljudi koji ga prate biciklama tokom njegovog trčanja.

Redakcija portala Espreso je na "vezi" sa Markom Nikolićem koji nam iz dana u dan šalje fotografije i objašnjava kako se bori sa klimom i ogromnim peščanim predelima marokanske pustinje.

"Za dva dana sam uspeo da pretrčim 100 kilometara. Malo sam razočaran jer sam smatrao da ću biti u mogućnosti da pređem više od 70 kilometara dnevno, ali problem su jaki vetrovi koji me dodatno usporavaju. Svo vreme oni duvaju u nas, zbog toga kad god naiđemo na neku pumpu, moramo da napravimo pauzu i da se malo sakrijemo od jakog vetra, kao i da kupimo potrebnu hranu i piće", objašnjava Marko Nikolić.

Maksim Milenković
foto: Marko Nikolić

Noći u pustinji su jako hladne, dok su u toku dana visoke temperature.

"Noći su ovde jako hladne, a danju je mnogo toplo. Po ceo dan smo na jakom suncu od šest sati ujutru do sedam ili osam sati uveče. Što se tiče samog spavanja, koristimo šatore. Mi nemamo profesionalan tim iza sebe koji nam sve to sređuje. Sami nameštamo šatore, sami spremamo sve.", priča Marko.

Maksim Milenković
foto: Marko Nikolić

Kako kaže, ostalo je još "samo" da pretrči 1.500 kilometara marokanske pustinje. Za sve to je potrebno vremena i dosta napora, ali Marko ne odustaje i veruje da će uspeti.

Pustinja
foto: Marko Nikolić

"Juče smo morali da napravimo pauzu zbog svega što nas je snašlo u poslednjih dva dana. Prvi dan kada smo krenuli guma na jednom biciklu je ispustila, pa smo zbog toga izgubili dosta vremena. Moramo čuvati snagu da bismo izdržali još 1.500 kilometara. Biće ovo dug put...", završava Marko Nikolić.

Maksim Milenković
foto: Marko Nikolić

Podsetimo, Maksim Milenković još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Naše malo Maksimu znači sve!

Pomozimo Maksimu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 61 i pošaljimo SMS na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60 IBAN: RS35160600000149599560 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preko fondacije Pokreni život, Maksimu možete pomoći slanjem SMS poruke 61 na 3800.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.