"BOLOVI SU JAKI, TO SE NE TRPI": Vesni su amputirane OBE NOGE, ima RAK DEBELOG CREVA, ali nema NIKOG DA JOJ POMOGNE
Vesna Stojković, Foto: Privatna arhiva

pomozimo ovoj hrabroj ženi!

"BOLOVI SU JAKI, TO SE NE TRPI": Vesni su amputirane OBE NOGE, ima RAK DEBELOG CREVA, ali nema NIKOG DA JOJ POMOGNE

Sama u svoja četiri zida i zavisna od pomoći drugih, ova hraba žena ne odustaje, ali joj je jako teško

Objavljeno:

Borba Vesne Stojković iz Vranja počela je 1999. godine od momenta kada je u želji da zaštiti svoju bebu prilikom bombardovanja kasarne od strane NATO-a, teško ranjena u obe noge.

U oktobru 2018. godine zbog ishemije i gangrenoznih promena amputirano joj je najpre desno stopalo, a mesec dana kasnije, čitava noga. Amputacija leve noge je urađena u februaru 2019. godine.

Vesna Stojković na rehabilitaciji
Vesna Stojković na rehabilitacijifoto: Privatna arhiva

Od tada, ona živi bez donjih ekstremiteta, a takođe boluje od autoimunih bolesti vaskulitis i ulcerozni kolitis.

Vesnu je u međuvremenu i suprug ostavio, ćerka se udala i nema vremena i sredstava da je češće obilazi. Majka joj je preminula pre 2 godine i ako neko zna šta znači snalaziti se i boriti se u životu sam - zna ona.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

Sama u svoja četiri zida i zavisna od pomoći drugih, ova hraba žena ne odustaje, ali joj je jako teško.

Pored svih muka koje su je zadesile, Vesni je dijagnostikovan i rak debelog creva zbog čega joj neophodna terapija, što znači odlazak kod lekara, odlazak po lekove i na terapije i još mnogo toga što ona ne može bez proteza.

Proteze koje je dobila od Fonda za zdravstveno osiguranje nisu mnogo pomogle pa je bila prinuđena da obezbedi nove za koje se mere uzimaju duže vreme, pa ona mora da bude smeštena određeno vreme u blizini jer Klinika nema stacionar. Novac za smeštaj nema. A bez smeštaja, nema ni proteze.

"Mnogo sam smršala zbog bolesti i proteze koje sam imala mi više ne odgovaraju, pa mi trebaju nove. Najveći problem mi je smeštaj u Kragujevcu gde bi trebalo da mi se izrade dve nove proteze. Oni ne mogu da mi urade za kratko vreme pa ja moram da budem u blizini klinike mesec ipo dana. Zbog mog stanja smeštaj i ulaz u smeštaj moraju da mi budu prilagođeni. Ali ja novca za stan na dan nemam", govori nam Vesna jedva suzdržavajući suze.

Vesna Stojković
Vesna Stojkovićfoto: Privatna arhiva

Ovo joj dodatno otežava i odlazak u Niš gde na svakih nedelju dana prima biološku terapiju koju pokriva Republički Fond i koja se pokazala znatno efikasnija od hemioterapije. Ranije je na terapije dolazila na svake dve nedelje, međutim njeno stanje je sve gore i mora ići svake nedelje. Ipak Vesna, zato što ne može sama da se spusti sa 5. sprata zgrade u kojoj živi u Vranju i kada nema koda joj pomogne, ostane bez terapije.

Svakodnevno trpi jake bolove, a ima problema i sa jednjakom.

"Ne mogu da gutam zbog problema sa jednjakom, jedem samo kašastu i tečnu hranu. Noću slabo spavam jer se gušim. Sve je teže, sama ne mogu ništa, a ne mogu više ni da molim za pomoć. Bolovi su toliko jaki da se to ne trpi", kaže Vesna.

Svi koji žele da pomognu Vesni da prikupi novac za smeštaj koji joj je potreban za rehabilitaciju i nove proteze možete uplatiti novac na ovaj broj računa, s obzirom na to da drugi način pokrivanja tih troškova ne postoji.

Račun za donacije: 160-6000000805434-17

Primalac: Vesna Stojković, Vranje

Devizni: RS35160600000083522578

Bonus video:

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.