HELENA IMA CEREBRALNU PARALIZU: Ona treba da nastavi lečenje u Turskoj, roditelji nemaju novca, SRBIJO POMOZI!
Helena Kadrija, Foto: Budi human

pomognimo malenoj devojčici

HELENA IMA CEREBRALNU PARALIZU: Ona treba da nastavi lečenje u Turskoj, roditelji nemaju novca, SRBIJO POMOZI!

Porodica devojćice bori se sa bolešću koja ih je sve pogodila

Objavljeno: 11:56h

Helena Kadrija (5) rođena je kao zdrava beba iz uredno vođene trudnoće, u desetom mesecu života. Desilo se da je preko noći postala drugo dete, koje ne može da drži glavu samostalno niti da jede na flašicu, koje se ne kreće i ne govori.

Danas, nakon nekoliko godina, Helenini roditelji se bore sa bolešću koja im je promenila život. Jedina nada za Helenu i njeno srećno odrastnje, jeste terapija matičnim ćelijama u Turskoj.

"Helena je do desetog meseca bila sjajna, veselo i razigrano dete koje je stalno brbljalo nešto, a onda je dobila temperaturu i tako je sve počelo. Za samo nekoliko dana prestala je da jede, vratila se na flašicu, nije mogla sama da drži glavu i onaj bebeći govor je nestao", kaže mama Slađana u razogovoru za Informer.

Kako kaže, radili su sva ispitivanja i slali analize u inostranstvo, ali niko ne zna šta je uzrok bolesti.

"Sve smo radili, sve moguće analize i genetiku, ali nemamo odgovor na pitanja, kako je do bolesti došlo. Heleni je dijagnostikovana cerebralna paraliza i hipotonija. Krenula je na fizikalne terapije. Upornim radom napredak je vidljiv ali ne i dovoljan. Bili smo u Turskoj gde je primila tri terapije matičnih ćelija i od tog momenta je ona mnogo bolje, ali su nam potrebne još tri terapije", objašnjava majka.

Turska je jedino rešenje za Helenu, a vreme željenog povratka na kliniku je sve bliže. Potrebno je ukupno 30.000 evra, koje porodica nema.

"Nama su rekli da ona neće hodati, a ona ipak pokazuje veliki napredak. Sada se borimo za to da počne da priča i da jede samostalno, a te tri terapije su nam preko potrebne. Plan je da se u martu ili aprilu vratimo ponovo u Tirsku, ali nam je problem novac, ipak je to za nas velika cifra. Nadamo se da ćemo uspeti uz pomoć svih da izlečimo Helenu", kaže majka koja ne gubi nadu

Helena je neverbalna, ali vedra i nasmejana devojčica. Prohodala je sa dve i po godine. Uživa u igri sa svojim sestrama.

Sredstva su potrebna za tretmane matičnim ćelijama, specijalističke i kontrolne preglede, genetska ispitivanja, operaciju strabizma, za logopedske tretmane, fizikalne terapije i ostale potrebne terapije.

Srbijo, pomozimo Heleni!

Upišite 1129 i pošlajite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001248260-51

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001248436-08

IBAN:

RS35160600000124843608

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG7

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Telegraf/Informer/Pavle Ivković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.