SKAČEMO S NULE NA 15 STEPENI U PLUSU! Čeka nas temperaturni šok, a zatim PRAVI ZIMSKI UDAR, evo i KADA
Lepo vreme, Foto: Nenad Kostić

vreme u srbiji

SKAČEMO S NULE NA 15 STEPENI U PLUSU! Čeka nas temperaturni šok, a zatim PRAVI ZIMSKI UDAR, evo i KADA

Vreme u Srbiji i regionu kreiraju i ciklon i anticiklon

Objavljeno:

Početak nove radne nedelje donosi nam osetno otopljenje. U pojednim delovima zemlje i do 15 stepeni Celzijusa, kaže meteorološkinja Milena Ćirković.

Vreme u Srbiji i regionu kreiraju i ciklon i anticiklon. Sa Atlantika kišu i oblake šalje ciklon, dok se zbog položaja sibirskog anticiklona spušta nešto hladniji vazduh. Međutim, u narednim satima, slabo pokretan ciklon, krenuće da se pomera, pa će se Srbija nalaziti u prednjem, toplom delu tog ciklona.

Zima, Vremenska prognoza, Hladno
foto: Beta

"To znači da će vrednosti temperature danas biti osetno veće nego juče. Danas u najtoplijem delu dana od sedam do 11 stepeni. Topliji vazduh obično znači i nestabilnost, naročito ako dolazi na hladnu podlogu, pa osim magle danas računajte i na slabu, sipeću kišu ponegde i rosulju", rekla je Ćirković.

Kako dodaje, vetar ostaje slab do umeren i duvaće sa zapada i jugozapada. U narednim danima imaćemo vrlo visoke vrednosti temperature, pre svega u sredu kada će lokalno biti i do 15 stepeni. Sreda će, između ostalog biti i najtopliji dan u sedmici, a potom sledi postepeno zahlađenje.

"Pravi udar zime očekujemo za vreme Božića po novom kalendaru (25. decembar), ali to je još neizvesno. Vrlo moguće da će modeli promeniti svoje izlaze", rekla je Ćirković.

Bonus video: NJIMA JE NAJTEŽE KAD UDARI NAJJAČA ZIMA! Beskućnici Beograda imaju mesto gde mogu da pojedu, popiju, ugreju se, okupaju i obuku

01:36

NJIMA JE NAJTEŽE KAD UDARI NAJJAČA ZIMA! Beskućnici Beograda imaju mesto gde mogu da pojedu, popiju, ugreju se, okupaju i obuku

(Espreso/Euronews Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.