TEMPERATURA ĆE PASTI ZA ČAK 20 STEPENI: Stiže nam JAKO ZAHLAĐENJE, ovo je prognoza za početak DECEMBRA
Sneg, Foto: Ana Paunković

vreme u srbiji

TEMPERATURA ĆE PASTI ZA ČAK 20 STEPENI: Stiže nam JAKO ZAHLAĐENJE, ovo je prognoza za početak DECEMBRA

Ciklon će se tokom vikenda premeštati dalje ka istoku, u sklopu njega i hladni front, koji će podeliti Srbiju na veoma hladnu severnu polovinu zemlje,

Objavljeno:

Ove večeri padavine u većem delu Srbije su prestale, a slabe kiše, susnežice i snega ima samo još na istoku Srbije. Trenutne temperature kreću se od 2 do 8°C, u Beogradu je 7°C. Zlatibor i Sjenica mere 2°C, a Kopaonik -1°C.

Nakon kratkotrajnog predaha koji će uslediti ove večeri, u drugoj polovini noći Srbiju će zahvatiti još jedan prolazni talas padavina sa severozapada, pa se u drugoj polovini noći i u sredu u toku jutra i dela prepodneva u svim predelima Srbije očekuje oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima.

Tokom dana sa severa će uslediti prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren, na severu i istoku Srbije i jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 0 do 5°C, u Beogradu do 3°C, maksimalna dnevna od 3 do 7°C, u Beogradu do 5°C, a na planinama ispod 0°C.

U četvrtak ujutro slab do umeren mraz, tokom dana suvo i osetno toplije, samo na severu Vojvodine sa kišom.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

Maksimalna temperatura biće od 5°C na istoku Srbije i od 8°C na severu Vojvodine do 15°C na zapadu Srbije i u Podrinju, u Beogradu do 14°C.

Tokom dana se očekuje pojačanje jugozapadnog vetra.

U petak prolećni dan

U petak će Srbija biti pod uticajem snažnog ciklona iz Đenovskog zaliva. Očekuju se snažna južna strujanja i fenski efekat veoma toplog i jakog jugozapadnog vetra, koji će povremeno imati i olujne udare.

Biće oblačno, a kiša će padati samo na severu Vojvodine.

Snežni pokrivač otopiće se u svim predelima do 1000 metara nadmorske visine i naglo smanjiti do 1500 metara.

Jutarnja temperatura biće od 3°C na jugu do 15°C u Beogradu, maksimalna dnevna od 16 do 22°C, u Beogradu do 21°C, u Negotinskoj Krajini do 8°C.

Sneg, Golija
foto: RINA

Za vikend drastično zahlađenje

Ciklon će se tokom vikenda premeštati dalje ka istoku, u sklopu njega i hladni front, koji će podeliti Srbiju na veoma hladnu severnu polovinu zemlje, uz jak severozapadni vetar i veoma toplu južnu polovinu zemlje, uz jugozapadni vetar.

Temperatura sredinom dana biće od 3°C u Vojvodini do 17°C na jugu Srbije. Jutro na severu Srbije biće najtopliji deo dana, temperatura oko 10°C.

Uz prodor hladnog fronta, uslediće i advekcija veoma hladne vazdušne mase sa severa.

Hladnoća
foto: Filip Plavčić

Kiša koja će prvo padati na severu Srbije, do kraja dana proširiće se i na ostale predele Srbije, uz prelazak u Vojodini i u brdsko-planinskim predelima u sneg.

U nedelju veoma hladno sa snegom, u mnogim predelima uz ledeni dan, pri čemu temperatura neće preći 0°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za početak decembra od 5 do 8°C, vidimo da će one u petak biti više i za 15 stepeni od napomenutog proseka, da bi se za vikend nakon drastičnog pada opale na vrednosti i ispod prosečnih.

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

(Espreso/Telegraf/Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.