PRVO SNEG, PA KIŠA! RHMZ izdao najnovije UPOZORENJE, ovi delovi zemlje će noćas biti OKOVANI LEDOM
Zima, Foto: Nenad Kostić

oprez

PRVO SNEG, PA KIŠA! RHMZ izdao najnovije UPOZORENJE, ovi delovi zemlje će noćas biti OKOVANI LEDOM

Republički hidrometeorološki zavod izdao najnovije upozorenje za 28. i 29. novembar 2023.

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas i u toku noći ka sredi u Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama očekuju sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

- U Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama danas (28.11.) i tokom noći ka sredi (28/29.11.) se očekuju mešovite padavine: sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu - stoji u RHMZ upozorenju.

RHMZ upozorenje
RHMZ upozorenjefoto: Printscreen/RHMZ

U petak i subotu nagli porast temperature

Kako su meteorolozi objasnili, u petak i subotu se očekuje nagli porast temperature u većini mesta. Na planinama intenzivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom. U toku noći, u subotu ujutro i pre podne topljenju će dodatno doprineti kiša (intenzivnija na zapadu i jugu Srbije - od 10 do 30 mm za 12 h).

Vodostaj reke Lim u porastu

Na Limu kod h.s. Prijepolje vodostaj će biti u naredna 24 časa u porastu sa prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava.

Lim
Limfoto: RINA

Vremenski rolerkoster

Podsetimo, snežno nevreme prethodnih dana pogodilo je Srbiju, a posledice se još otklanjaju i vanredna situacija je proglašena u nekoliko opština. Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će u narednim danima temperaturu biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad.

Nedeljko Todorović, pričajući o vremenskoj prognozi u narednim danima, rekao je da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.

Bonus video:

01:12

Obilne padavine zatpale reku Lim smećem

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.