DEBELI MINUS OD RANOG JUTRA, NAJBOLJE DA NI NE IZLAZITE IZ KUĆE: Evo da li će biti SNEGA u Beogradu
Kiša, Foto: Beta Dragan Gojić

vremenska prognoza

DEBELI MINUS OD RANOG JUTRA, NAJBOLJE DA NI NE IZLAZITE IZ KUĆE: Evo da li će biti SNEGA u Beogradu

Najveća temperatura očekuje se u utorak

Objavljeno:

Vremenska prognoza za 27. novembar 2023.

Od sredine dana očekuje se nagli priliv toplog vazduha sa juga, sa Jadrana. Ipak jutro još veoma hladno od -8 do nule, najviša dnevna od 4 do 11 stepeni. U Beogradu bez padavina i malo toplije. Ujutru mraz, a najviša dnevna do 11 stepeni.

27.11.2023. Ponedeljak: Jutro pretežno vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem, a u planinskim predelima istočne Srbije oblačno uz provejavanje slabog snega. Tokom dana umereno oblačno, suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima. Posle podne i krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u centralnim krajevima postepeno naoblačenje koje će mestimično usloviti kišu, a u brdsko-planinskim predelima sneg. Tokom noći lokalno je moguća i pojava kiše koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na južni i jugoistočni pravac. Jutarnja temperatura od -8 do 0 °C, najviša dnevna od 4 do 11 ° C. Upozorenje: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%. Tmin < -5 °C, verovatnoća 90%.

28.11.2023. Utorak: Oblačno i vetrovito, u nižim predelima sa kišom i snegom, a na planinama i sa snegom. Lokalno je moguća i poledica ili pojava kiše koja se ledi pri tlu i to na zapadu i jugozapadu, u centralnoj Srbiji i Timočkoj Krajini. Vetar umeren i jak, pre podne južni i jugoistočni, a posle podne i uveče severozapadni, sa udarima koji mogu imati i olujnu jačinu.. Najniža temperatura od -3 do 6 °S, najviša od 4 do 9 °S. Upozorenje: Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%. Količina padavina veća od 30 l/m² za 24 h, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

29.11.2023. Sreda: Umereno do potpuno oblačno, pre podne još ponegde na jugu i istoku sa slabim padavinama, a posle podne suvo uz razvedravanje. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 4 °S, najviša dnevna od 4 do 7 °S.

30.11.2023. Četvrtak: Promenljivo oblačno i malo toplije, uveče na severu zemlje oblačno sa kišom. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2 °S, najviša dnevna od 8 do 11 °S.

Bonus video:

01:33

SUTRA PADA TEMPERATURNI REKORD IZ 1935! Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio kakvo nas vreme čeka posle sutrašnjeg VRELOG PETKA

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.