IZ MIHOLJSKOG LETA U ZIMU: Meteorolozi najavili SNEG, ovo je VREMENSKA PROGNOZA do kraja sedmice
Kiša, Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

IZ MIHOLJSKOG LETA U ZIMU: Meteorolozi najavili SNEG, ovo je VREMENSKA PROGNOZA do kraja sedmice

U Srbiji će u sredu biti hladnije

Objavljeno:

U Srbiji ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla, na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali, a u ostalim krajevima postepeno naoblačenje.

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju.

Vreme narednih 5 dana

U Srbiji će u sredu biti hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije. Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje.

U četvrtak ujutro će biti mestimična magla, dok će u toku dana biti pretežno sunčano. Uveče i noću novo naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra.

1 / 4 Foto: Beta Dragan Gojić

U petak će biti umereno oblačno, malo tollije i vetrovito, naročito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistoči vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine. U toku dana tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i tokom noći.

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje.

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.

Bonus video:

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.