NOVO UPOZORENJE RHMZ-A: Najavljeni OLUJNI UDARI VETRA od 85 km/h, a sneg će vejati u ovim predelima Srbije!
Zahlađenje, Foto: Nemanja Nikolić

spremite se!

NOVO UPOZORENJE RHMZ-A: Najavljeni OLUJNI UDARI VETRA od 85 km/h, a sneg će vejati u ovim predelima Srbije!

Drugog dana vikenda suvo i malo toplije, ali i dalje hladno, samo ujutro na istoku i jugoistoku sa slabim padavinama

Objavljeno:

Do kraja dana u većem delu Srbije i dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar sa udarima od 17 do 24 m/s, odnosno od 60 do 85 km/h. Udari severozapadnog vetra večeras će najpre oslabiti u Vojvodini, a u toku noći i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, dok će se na istoku i jugoistoku zemlje, kao i u planinskim predelima zadržati jak vetar, javio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Zima
Zimafoto: Nenad Kostić

- U toku večeri na severozapadu zemlje delimično vedro, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa lokalnom pojavom kiše, a u brdsko-planinskim predelima povremeno sa kratkotrajnim snegom. Padavine će u drugom delu noći prestati, osim na jugoistoku Srbije, gde se povremeno očekuju do jutarnjih sati. U nižim predelima u toku noći slab mraz se očekuje u Vojvodini - piše RHMZ.

Sneg na planinama

Snežni pokrivač zabeleo je većinu drugih predela iznad 700-800 metara nadmorske visine, a najviše ga ima na Kopaoniku 10 cm. Sneg je zabeleo i Novu Varoš, Zlatar, Goliju, Staru planine i sve planine na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

Golija
Golijafoto: RINA

Ovog jutra i prepodneva kiša pada na istoku i jugoistoku Srbije i u Pomoravlju, a najobilnija je u Braničevskom okrugu. Istovremeno, u ovim predelima iznad 500-600 metara nadmorske visine veje sneg, koji je najobilniji na planinama istočne Srbije i na Staroj planini, Suvoj planini, Vlasini, u oblasti Homolja, Beljanice i drugih planina istočne i jugoistočne Srbije. Na ovim planinama danas se očekuje da padne desetak centimetara snega.

Vreme narednih dana

Drugog dana vikenda suvo i malo toplije, ali i dalje hladno, samo ujutro na istoku i jugoistoku sa slabim padavinama. Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

Prognoza vremena za Srbiju
Prognoza vremena za Srbijufoto: Printscreen/RHMZ

U ponedeljak osetno toplije i suvo, uz temperature od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

Novo pogorošanje vremena stiže već u utorak, do kraja dana uz jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od srede kišovito i hladno, na planinama sa snegom, a do kraja sedmice usled daljeg zahlađenja, uslova za susnežicu i sneg biće ponegde čak i u nižim predelima.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.