SEĆATE LI SE MARIJE KOJA JE OSTALA NEPOKRETNA NA LETOVANJU U TUNISU? Tri godine kasnije - ovo je njena priča! (VIDEO)
Foto: printscreen/youtube/SD cafe

budimo humani!

SEĆATE LI SE MARIJE KOJA JE OSTALA NEPOKRETNA NA LETOVANJU U TUNISU? Tri godine kasnije - ovo je njena priča! (VIDEO)

Marija Milošević (33), profesorka engleskog jezika iz Smedereva 2014. godine teško je povređena u saobraćajnoj nesreći na letovanju u Tunisu, nakon koje je ostala nepokretna
Objavljeno: 12:06h

Prvih godinu dana nakon nesreće stalno sam mislila - trebalo je da poginem, a ne da živim ovakva. Onda sam prihvatila sebe. Sada, dok gledam svoje bližnje, ja sam zahvalna što sam preživela.

Ovako u ispovesti za "Novosti", govori Marija Milošević (33), profesorka engleskog jezika iz Smedereva koja je 2014. godine teško povređena u saobraćajnoj nesreći na letovanju u Tunisu, nakon koje je ostala nepokretna.

Marija ne može da pokrene nijedan deo svog tela. Ipak, njena pamet, snaga i neustrašivost kovitlaju energiju i pokreću svaki atom u ljudima koji se nađu kraj nje. Tri godine od nesreće, ne troši snagu svoga uma na uzaludna pitanja, kajanje, traženje krivca za trenutak koji je prelepu, ambicioznu mladu ženu pretvorio u invalida. Kako kaže, život nije predala nadanju, već odluci da joj bude bolje.

- Od vrata nadole ne osećam ništa, ni dodir, ni toplo, niti hladno. Zavisim 24 sata od drugog. Ne smem pet minuta da budem sama. Maštam da popijem vodu, da se počešem... Ipak, kad pogledam sebe kakva sam bila nekoliko meseci posle nesreće i sada, prosto ne može niko da mi kaže - ej, to je kraj, ti si u krevetu, pomiri se sa tim. Ne želim i neću tako da razmišljam - počinje svoju priču Marija.

foto: printscreen/youtube/SD cafe

Na povratku sa izleta u Tunisu u julu 2014. sa suprugom Ivanom Vasićem, džip sa srpskim turistima se slupao, kako je utvrđeno, krivicom vozača. Od sedam turista, samo je još Ivan teže povređen, sa višestrukim prelomima ruke. Marijine povrede bile su takve da je prva bitka bila ona za goli život. Prekid kičmene moždine, trećeg i četvrtog vratnog pršljena. Operisana je u Tunisu i lečena mesec i po dana, potom osam meseci na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, pet meseci u bolnici u Smederevu, tri meseca u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.