ZA VIKEND NA SKIJANJE? Na Kopaoniku se očekuju ozbiljan minus, a evo kad SNEG stiže u GRADOVE
Sneg, Foto: RINA

vreme u srbiji

ZA VIKEND NA SKIJANJE? Na Kopaoniku se očekuju ozbiljan minus, a evo kad SNEG stiže u GRADOVE

Prema vremenskoj prognozi, pogoršanje vremena nas očekuje u petak kada će i osetnije zahladneti

Objavljeno:

Uprkos prilično visokim temperaturama za kraj oktobra i početak novembra, počele su očekivane kiše u Srbiji, koje će se već za vikend u pojedinim mestima pretvoriti u sneg! Ljubitelji zimskih sportova ne moraju da čekaju decembar i januar kako bi stali na skije, već će to moći da urade koliko ovog vikenda.

Prema vremenskoj prognozi, pogoršanje vremena nas očekuje u petak kada će i osetnije zahladneti, te će u subotu uz jak severozapadni vetar snežna granica biti na oko 800 metara nadmorske visine.

U svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi meteorolog Marko Čubrilo je najavio da je pred sam kraj meseca moguće jače zahlađenje uz uslove za sneg i u nizijama.

U subotu sneg na više planina

Ljubitelji snega ga mogu očekivati već u subotu na Kopaoniku, Staroj planini, Crnom vrhu, Pančićevom vrhu, Goču, Divčibarama, Zlataru, Zlatiboru...

Sneg
foto: RINA

Vremenska prognoza za te planine predviđa pojavu snega i temperature ispod minusa.

Na Kopaoniku se očekuje -6 i -7 stepeni, na Crnom vrhu -5 i -4, dok se na Pančićevom vrhu očekuje i čak -12 stepeni! Na Zlatiboru će u subotu biti od -3 do 0, a očekuje se i snežni pokrivač.

Na planini Goč se u subotu prognozira kiša sa temperaturom ispod minusa, dok će nedelju uz kišu pasti i sneg. Na Divčibarama će u nedelju biti sunčano sa oblacima, iako će najniža temperatura biti -4, dok će najviša dnevna biti 2 stepena.

Sneg se u subotu i nedelju očekuje i na Zlataru i Zlatiboru, gde će najniža temperatura ići do -8 stepeni.

Sneg u gradovima između 22. i 25. novembra

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da se sneg može pojaviti u gradovima između 22. i 25. novembra.

- To je granični slučaj kiša-sneg. U slučaju svakog sledećeg zahlađenja pojačava se verovatnoća da vidimo sneg i u nižim predelima - kaže Todorović.

- Ako izuzmem nekoliko oblačnih i kišovitih dana, što se tiče temperature i drugih parametara ne bi trebalo da bude značajnih poteškoća do kraja godine. Jedan ili dva dana u sedmici mogu biti problematična zbog kiše. U nižim predelima temperature ostaju iznad nule, tako da je šetnja preporučljiva - kazao je Todorović za K1 TV.

Najavio je da će do kraja godine biti i kišnih dana, pa čak i nekoliko dana sa snežnim padavinama, ali gledajući ukupan broj dana, ne bi trebalo da bude nevolja.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Blic/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.