NAJLEPŠA SLIKA SRPSKOG SELA: Deca trčkaraju, a meštani konačno imaju RAZLOG VIŠE da ne napuste dedovinu! (FOTO)
Golija, Foto: RINA

gorštaci sve rade sami

NAJLEPŠA SLIKA SRPSKOG SELA: Deca trčkaraju, a meštani konačno imaju RAZLOG VIŠE da ne napuste dedovinu! (FOTO)

Da je svaki metar puta žila kucavica srpskih sela, potvrđuju i meštani sela Brusnik koji su današnji dan dočekali sa suzama radosnicama

Objavljeno:

Smešteno u podnožju planine Golije selo Brusnik jedno je od najživopisnijih u Zapadnoj Srbiji. Baveći se poljoprivredom u ovoj prirodnoj oazi odlučili su se ostati mnogi mladi bračni parovi, pa se može reći i da je jedno od najživljih mesta tog planinskog kraja.

U jednom zaseoku ima preko 20 dece, a kako kažu meštani, da bi njihov život na selu bio dobar i kako bi što više ljudi ostajalo, neophodan je samo dobar prilazni put, jer ovi skromni gorštaci sve ostalo imaju. Upravo put im je obećao predsednik države lično kada je bio u poseti Ivanjici, a sada se to obećanje i ispunjava.

- Danas se krenulo sa zemljanim radovima, nastavak deonice od Devića ka Brusniku. Nalog je stigao za prva tri kilometra , a kompletna trasa je duga osam kilometara. Inače, samo u obalu utvrde u ovaj kraj država je uložila preko 50 miliona dinara što dokazuje da ovaj deo Golije nije zaboravljen od strane države, rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

1 / 6 Foto: RINA

Da je svaki metar puta žila kucavica srpskih sela, potvrđuju i meštani ovog sela koji su današnji dan dočekali sa suzama radosnicama.

- U ovom zaseoku ima najviše rođene dece i najveći broj mladih koji su na selu ostali. Čekali smo put podugo, ali konačno se i naš zajednički san ostvario da krenu radovi. Ništa drugo ne očekujemo od države, sve ostalo ćemo mi sami svojim radom kao i do sada. Put nam je najvažniji i tu su nam pomogli, kaže Vladan Gojković , meštanin Brusnika.

Inače, trasa puta je duga osam ipo kilometara, širina kolovoza četiti ipo metra, rade se drenaže, ivičnjaci, i prosirenje za mimoilaženje vozila. Put je zajedničko ostvarenje sna svih meštana ovog kraja I svaki od njih potpisao je saglasnost da kroz njihovo imanje prođe put.

Bonus video:

02:40

GORŠTAK DANE SA GOLIJE ODUŠEVIO PUBLIKU! Novinarka Kurir televizije dobila još dve nagrade na Zlatnoj bukliji

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.