SRĐAN IZ PRIBOJA U NARODNOJ NOŠNJI DOVEO DEVOJKU U MANASTIR MILEŠEVU, A ONDA... Prelepa slika iz srpske svetinje
Foto: RINA

PRESLATKO

SRĐAN IZ PRIBOJA U NARODNOJ NOŠNJI DOVEO DEVOJKU U MANASTIR MILEŠEVU, A ONDA... Prelepa slika iz srpske svetinje

Uz blagoslov Vladike mileševskog g. Atanasija sam zaprosio Kristinu

Objavljeno:

Jedan od najznačajnijih dana u životu svakog muškarca jeste onaj kad odluči da klekne pred svoju voljenu i zaprosi je. U eri društvenih mreža i modernih tehnologija neretko možemo videti naše ljude kako se vere pod suncem egzotičnog Dubaija, na vrhu Ajfelovog tornja ili tokom romantične vožnje u Veneciji. Međutim, budući mladoženja Srđan Novaković iz Priboja, nije želeo da taj čin obavi u nekoj svetskoj metropoli, uz baklje i slične rekvizite, već se odlučio za tradiciju. Obučen u narodnu srpsku nošnju, svoju devojku Kristinu verio je u manastiru Mileševa.

- Nema hrama na svijetu da Gospodu stoji bliže, stihovi su Bojane Peković. I zaista mi na prostoru Eparhije mileševske nemamo veću svetinju od ove podignute davne 1219. godine. Obzirom da je moja devojka iz patrijarhalne porodice Žarković, i da su je od malena vaspitali u duhu pravoslavlja, odlučio sam se da veridba bude upravo ispred Mileševe.

Manastir Mileševa, Svadba
foto: RINA

Uz blagoslov Vladike mileševskog g. Atanasija sam zaprosio Kristinu. Što za mene ima posebnu težinu i izuzetno me raduje, jer sam član Bratstva pravoslavne omladine Priboja Sveti despot Stefan Lazarević koje takođe deluje po blagoslovu Preosvećenog Vladike, rekao je za RINU Srđan.

Naravno, Kristina je rekla "da", a i sama je oduševljena što je njen budući suprug oslušnuo i ispunio sve želje, jer je ovakva veridba nešto o čemu je sanjala.

Manastir Mileševa, Svadba
foto: RINA

- Veliko i neočekivano iznenađenje za mene. Dan prepun emocija. Hvala Bogu na ovom divnom danu, kao i svima koji su pomogli u organizaciji da iznenađenje uspe. Takođe, zahvalna sam svima na čestitkama, ako bih morala da izdvojim jednu onda bi to definitivno bila rečenica oca Nikole : Pobožna nam snajka, nikako iz manastira da izađe kao da je znala šta je ispred čeka. Pronađite osobu koja će vas držati blizu Boga, ja sam svoju pronašla, rekla je Kristina.

Srdjan se zahvalio svom bratu Isidoru na podršci, svim svojim prijateljima koji su mu pomogli oko organizacije i svojim prisustvom uveličali njihov važan dan, kao i fotografu Milovanu Dašiću koji je kao pravi profesionalac zabeležio svaku emociju.

Bonus video: KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.