"MAMA, IZVINI ŠTO SAM SE OVAKAV RODIO..." Svaka reč malog Nikole BOLI, a nije skupljena ni POLOVINA NOVCA!
Nikola Aćimović, Foto: Budi human, Printscreen

1056 NA 3030

"MAMA, IZVINI ŠTO SAM SE OVAKAV RODIO..." Svaka reč malog Nikole BOLI, a nije skupljena ni POLOVINA NOVCA!

Gordana kaže da za Nikolino lečenje nije skupljena ni polovina novca

Objavljeno:

"Mama izvini što sam ovakav, izvini što sam se ovakav rodio", ovim rečima počinje svoj bolan apel majka Nikole Aćimovića (16), koji boluje od dišenove mišićne atrofije, a za lečenje mu je potrebno čak 500.000 evra.

- Nikola se meni izvinjava, a ja sam ta koja treba ceo život njemu da se izvinjava, ja sam ta koja mu je darujući život prenela i ovu okrutnu i nemilosrdnu bolest za koju nisam znala ni da postoji. Juče je Nikola imao napad očaja, straha, panike, plača...ma ne znam kako da nazovem nešto što prvi put vidim. Sve je počelo njegovim histeričnim smehom, a zatim eksplozija očaja pri kojoj je porušio sve sa svog radnog stola. Srce mi se kida na komade, vrištala bi na sav glas al ne smem, ne smem jer je Nikola trenutno toliko uplašen i očajan da bi i mali znak mog očaja i straha još više produbio njegov... Sve sam to mirni podnela i ispratila, pustila da polako strah, očaj i nemoć izađu iz njega. A onda me je pogledao a u njegovim očima mogla sam da vidim samo strah i tugu. Niz Nikolino lice suze su se skotrljale, počeo je glasno da jeca i plače... tu,tu sam se slomila. Ne,nisam plakala, reke suza su odavno otekle iz mojih očiju, samo se moja duša raspala na hiljade komadića i evo od juče pokušavam da se "sastavim" ali ne vredi... Nikoline suze i reči su kao nož u mom srcu - napisala je njegova majka u objavi na Fejsbuku.

Ona je pojasnila i da ovakva Nikolina reakcija nije čudna, te je zamolila sve da zamisle kako bi se osećali da jednog dana više ne mogu da pomere noge i ruke, kao i da više nemaju razlog za osmeh.

- Sad zamislite da ste u kolicima u parku, u daljini vidite drugara pokušavate da podignete ruku da mahnete ali ruka je previše teška, nemate snage da je podignete, ali juče ste mogli da podignete ruku.

Zamislite da gledate neku dobru komediju sa drugarima i glasno se smejete imate široki osmeh na licu. Nekoliko meseci kasnije gledate istu komediju sa istim drugarima ali na vašem licu nema širokog osmeha ne zato što vam nije smešno, smešna je komedija ali vi nemate snage za taj široki osmeh, pokušavate vi ali se mišići na licu ne pomeraju... I tako nemate snage da pomerate noge, ruke, da se smejete, nemate snage da samostalno dišete već to za vas radi mašina, nemate snage da žvaćete, imate dovoljno snage da trepćete i da razmišljate o svemu onom što ste mogli a više ne možete. Imate dovoljno snage da razmišljate i čekate trenutak kad će snagu izgubiti najvažniji mišić u organizmu - navodi ona.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Nažalost, Gordana kaže da za Nikolino lečenje nije skupljena ni polovina novca, zato moli sve dobre ljude da im pomognu.

Podsetimo, Nikoli je ova podmukla bolest dijagnostifikovana još po rođenju, a majka, iako zna da više neće moći da stane na noge, nada se da će još dugo moći da gleda osmeh na njegovom licu koji joj svakodnevno daje snagu da nastavi hrabru i lavovsku borbu.

Nikoli možemo pomoći na sledeće načine:

Putem SMS poruke sadržaja 1056 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131176-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Uplatom na devizni račun: 160-6000001133896-54

IBAN: RS35160600000113389654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

Bonus video:

02:19

APEL OSNIVAČA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Nadamo se da će nadležni POOŠTRITI KONTROLE i stati na put KRIJUMČARIMA egzotičnih ŽIVOTINJA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.