NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ-a: Evo gde će prvo krenuti nevreme
Foto: RINA

VREMENSKE NEPOGODE

NAJNOVIJA NAJAVA RHMZ-a: Evo gde će prvo krenuti nevreme

Najniža temperatura od 4 do 16 stepeni, na jugu Banata oko 18, najviša od 23 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 20.

Objavljeno:

Posle podne i uveče jače naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima, ponegde praćenim i grmlјavinom, najavljuje RHMZ.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, tokom jutra i prepodneva tek ponegde sa slabom kišom, ali posle podne i uveče stiže nam nevreme zbog kojeg je Republički hidrometeorološki zavod izbacio posebnu meteorološku najavu i za veći deo zemlje upalio žuti meteoalarm.

„Danas pretežno oblačno, toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine. Posle podne i uveče jače naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima, ponegde praćenim i grmlјavinom, prvo će zahvatiti severne i zapadne, a do kraja dana proširiće se na ostale krajeve naše zemlјe. Vetar će oslabiti i biti u skretnju na severozapadni, a temperatura će biti u manjem padu“, objavio je jutros RHMZ na svom sajtu.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Najniža temperatura od 4 do 16 stepeni, na jugu Banata oko 18, najviša od 23 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 20.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito vreme. Posle podne i uveče očekuje se jače naoblačenje sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, uveče i tokom noći u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, najviša oko 25 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 7. novembra, u Srbiji će biti promenljivo oblačno i svežije. Kiša i lokalni pljuskovi se u sredu očekuju na istoku i jugu, a od četvrtka povremeno i u ostalim krajevima, prenosi Tanjug.

Bonus video: DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

03:42

DA LI ĆE POSLE OKTOBARSKOG LETA UOPŠTE DOĆI ZIMA? Ristić: Rekordne temperature u Vojvodini, USKORO smenjuju ZAHLAĐENJE I PRVI SNEG

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.