OVAKO ĆE SE NEVREME KRETATI KROZ SRBIJU IZ SATA U SAT: Pogledajte kada će kiša padati u VAŠEM GRADU (FOTO)
Nevreme, Foto: Printscreen/Vremeradar.rs, Nemanja Nikolić

NEVREME

OVAKO ĆE SE NEVREME KRETATI KROZ SRBIJU IZ SATA U SAT: Pogledajte kada će kiša padati u VAŠEM GRADU (FOTO)

Najniža očekivana temperatura iznosi od 4 do 16 stepeni Celzijusa

Objavljeno:

Toplo vreme i letnje temperature u Srbiji prekinuće pljuskovi praćeni zahlađenjem, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Naime, tokom jutra u Srbiji biće promenljivo oblačno, toplo i vetrovito sa slabom kišom.

Međutim, kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, kasnije tokom dana očekuje se naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

1 / 6 Foto: SCREENSHOT VREMERADAR

Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju i skretanju na severozapadni.

Najniža očekivana temperatura iznosi od 4 do 16 stepeni Celzijusa, na jugu Banata oko 18, dok će najviša biti od 22 do 26 stepeni.

Što se tiče Beograda, tokom dana će u prestonici biti promenljivo oblačno, toplo i vetrovito vreme sa naoblačenjem. Što se tiče padavina, očekuju se kiša ili kratkotrajni pljusak tokom popodnevnih i večernjih sati.

Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, koji će uveče i tokom noći slabiti i skrenuti ka severozapadu. Najniža temperatura od 10 do 16 stepeni, najviša oko 25.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, od sutra nas očekuje svežije vreme.

"Danas toplo i vetrovito, ali uz naoblačenje, koje će tokom jutra i prepodneva tek ponegde uslovlјavati slabu kišu.

Posle podne i uveče jače naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, sa severa i zapada proširiće se na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine. Od srede svežije", najavio je RHMZ.

Upaljen žuti meteo alarm

U većem delu Srbije, izuzev Beograda, Pomoravlja i istočne Srbije, na snazi je žuti meteo alarm. Upozorenje je na severu upaljeno zbog kiše, vetra i gramljavine. Dok je u južnim predelima žuti meteo alarm na snazi zbog visokih temperatura.

Žuto upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Bonus video:

00:13

Nevreme u Novom Sadu

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.