NEVREME ĆE NAM PREKINUTI SERIJU LEPIH DANA: RHMZ objavio najnoviju najavu
Jesen, Foto: Ana Paunković

VREMENSKA PROGNOZA

NEVREME ĆE NAM PREKINUTI SERIJU LEPIH DANA: RHMZ objavio najnoviju najavu

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka

Objavljeno:

Na samom kraju oktobra dnevne temperature su i dalje iznad proseka, a RHMZ je za sutra uveče najavio nevreme koje donosi zahlađenje i preokret na pravo jesenje vreme.

„Danas (30.10.) pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 22 do 27 °C. U utorak (31.10.) toplo i vetrovito, ali uz naoblačenje, koje će tokom jutra i prepodneva tek ponegde uslovlјavati slabu kišu. Posle podne, uveče i tokom noći ka sredi jače naoblačenje s kišom i lokalnim plјuskovima, uz mogućnost grmlјavine, sa severa i zapada proširiće se i na ostale krajeve. Duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine. Od srede (01.11.) svežije“, objavio je RHMZ u posebnoj najavi, a za sutra upalio žuti meteoalarm.

Najniža prognozirana temperatura za sredu je od 8 do 12 °C, najviša od 17 do 20 °C. Biće promenljivo oblačno i svežije, u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a na jugu i istoku zemlje sa ređom pojavom kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni.

1 / 8 Foto: Aleksa Petrović

Prema sezonskoj prognozi, i novembar će biti topliji i prosečno vlažan.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.1ºC u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6ºC.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.6ºC.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 35 mm.

Bonus video:

00:13

Nevreme u Novom Sadu

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.