OKTOBAR OBARA SVE REKORDE: Nikako zima da stigne, evo kakvo nas VREME očekuje od UTORKA
Jesen, Foto: Aleksa Petrović

vremenska prognoza

OKTOBAR OBARA SVE REKORDE: Nikako zima da stigne, evo kakvo nas VREME očekuje od UTORKA

Krajem oktobra očekuje nas lepše i toplije vreme

Objavljeno:

Noćas smo u tri sata kazaljke na časovnicima vratili sat unazad, sa 3 a 2, a temperatura će danas biti nekoliko stepeni viša nego juče.

Tokom jutra po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije mestimično magla koja smanjuje vidljivost na 300 do 800 m, lokalno i ispod 100 m.

Dnevna temperatura i dalje iznad proseka. Narednih dana promenljivo oblačno, uglavnom suvo i toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka.

Jutro po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 7 do 12, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Samo se u utorak posle podne i uveče na severu i zapadu, a u toku noći ka sredi i u sredu i u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Ponedeljak 30. 10. 2023: Pretežno sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 5 do 13, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Utorak 31. 10. 2023: Tokom većeg dela dana pretežno sunčano. Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima koje će posle podne zahvatiti severne i zapadne, uveče i tokom noći proširiće se i na ostale predele Srbije. Vetar umeren, povremeno i jak južni i jugozapadni, kasno posle podne i uveče u skretanju na severozapadni pravac i to prvo na severu. Najniža temperatura od 5 do 16, a najviša temperatura od 22 do 26 stepeni.

Sreda 1. 11.2023: Promenljivo oblačno u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a samo još ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša temperatura od 17 do 20 stepeni.

*Upozorenja: Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h, verovatnoća 70%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 2. do 6. 11. 2023) Promenljivo oblačno i toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka. Do subote suvo vreme sa sunčanim intervalima, a zatim povremeno sa kišom i kratkotranim pljuskovima, piše RTS.

Bonus video:

01:33

SUTRA PADA TEMPERATURNI REKORD IZ 1935! Meteorolog Nedeljko Todorović otkrio kakvo nas vreme čeka posle sutrašnjeg VRELOG PETKA

(Espreso/NOVA/Zorica Antonijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.