SRBIN IZNEO RAČUNICU ZA SVADBENU KOVERTU, POSTOJI TARIFA, ZA KUMOVE JE DRUGAČIJA: Ovo je minimum da se "NE BRUKAŠ"
Foto: Wavebreakmedia ltd / Panthermedia / Profimedia

hit hit

SRBIN IZNEO RAČUNICU ZA SVADBENU KOVERTU, POSTOJI TARIFA, ZA KUMOVE JE DRUGAČIJA: Ovo je minimum da se "NE BRUKAŠ"

Koliko je para optimalno da se ubaci u kovertu mladencima?

Objavljeno:

Večita nedoumica koje muči mnoge jeste koliko je para dovoljno da se stavi u kovertu za svadbu. Vremena su se promenila, zahtevi, pa i troškovi. Nekome je 50 evra previše, a nekome minimum. Koliko da dam novca, a da se ne obrukam, mnogima se vrti po glavi, pa i jednom Srbinu koji je javno zatražio savet.

"Nekada je tarifa bila 100 evra, ali to je bilo davno, a inflacija udarila. Koliko se sad nosi u koverti? Beograd je u pitanju", zapitao se on. Ubrzo su su usledili najrazličitiji odgovori, među kojima je bilo šaljivih, ali i onih vrlo logičnih.

"Stavi 500, nek ide život", glasio je prvi, a zatim su se nadovezali ostali. Jedan je ubrao najviše odobravanja. Evo kako glasi jedna od računica koja zavisi od toga koliko ste bliski sa osobom i koliko imate i želite da pokažete da imate.

Osnovna tarifa je 50 evra po osobi. Onda na to dodate sledeće:

  • blizak (+ 50e)
  • kum si (+ 50e minimum)
  • bogat (+ 50e)
  • želiš da svi znaju da si bogat (+ 100)
  • jako siromašan (- 50e ili smisli izgovor da ne ideš)

"Pravljenje svadbe u Srbiji za mladence je postao biznis. Gleda se uloženo i dobijeno sto je jako jadno i bedno. Stavi koliko si u mogućnosti pre svega i koliko misliš da je u redu", smatrao je drugi Srbin.

"Minimum koliko možeš da platiš je onoliko koliko koštaš mladence (cena stolice, tj. klope), tako da im nisi na trošku dok uvećavate slavlje", savetovao je treći.

"Meni je 50 evra po mestu u redu. Znaci moja žena i ja kad idemo, 100 evra. Kada smo išli kod rodbine svi kao porodica, pošto nas je bilo više, računali smo svi po 50 evra u jednu kovertu i to je to. Mislim da je to sasvim okej. Ako je do novca problem onda nisu trebali ni da zovu", bio je još jedan od komentara.

A šta vi mislite? Koliko je para optimalno da se ubaci u kovertu mladencima?

Bonus video: KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.