GROBARI POJELI MRTVAČKI SANDUK I OGRANIZOVALI PROSLAVU: Spremili bizaran doček, a ovo je SVE NASMEJALO (VIDEO)
Foto: Kurir/D.Č.

HAOS

GROBARI POJELI MRTVAČKI SANDUK I OGRANIZOVALI PROSLAVU: Spremili bizaran doček, a ovo je SVE NASMEJALO (VIDEO)

Uz dva orkestra, hranu i piće pogrebari su se veselili do kasno u noć

Objavljeno:

U Petrovcu na Mlavi sinoć je održana 12. “Grobarijada” po redu, koja je ove godine okupila 280 radnika uposlenih u pogrebnim preduzećima u zemlji i regionu.

Uz dva orkestra, hranu i piće pogrebari su se veselili do kasno u noć. Specijalno za ovu priliku poslastičari su napravili tortu u obliku mrtvačkog sanduka u prirodnoj veličini, koju su zvanice u slast pojele.

00:50

Grobari u Petrovcu na Mlavi pojeli mrtvački sanduk, igrali i pevali čitavu noć

- Mnogima ovo naše druženje nije najjasnije, ali morate znati da mi radimo vrlo stresan posao. Sa smrću i suzama se susrećemo svaki dan, 365 dana u godini. Kod nas u poslu nema radosti. Zato smo odlučili da se jednom godišnje okupimo, zapevamo i radujemo životu kao svi drugi ljudi – kaže Marko Đoković, vlasnik pogrebnog preduzeća u Preljini kod Čačka.

On je na ovaj tulum došao u pratnji supruge Lidije, koja vodi firmu. Boje Čačka na ovom neobičnom druženju “branilo” je još jedno pogrebno preduzeće iz Mrčajevaca.

Skup ovih neobičnih zvanica počeo je pomalo morbidnim dočekom hostesa ispred ugostiteljskog objekra, koje su bile obučene u crno, kao parodija na ožalošćene. Ispred objekta goste je dočekao plakat na kome je pisalo “Dobro nam došli Topalovići”.

Grobarijada
foto: Kurir/D.Č.

Oko 280 zaposlenih u preduzećima iz Srbije, BiH, Hrvatske, Grčke, Rumunije i Severne Makedonije čitavu noć je igralo i pevalo uz orkestar prigodnog naziva “Sveti gral”. Da fešta bude luđa, sečenje torte u obliku mrtvačkog sanduka probodenog glogovim kocem, takođe je propratila muzika i naravno Posmrtni marš, koji su izveli članovi beogradskog duvačkog pogrebnog orkestra “Petruš”. Gotovo sve zvanice za ovu priliku bile su odevene u crno, boju koja simbolizuje žalost.

- Grobarijada se održava 12 godina, preskočena je godina korone, tada se nismo okupljali. Sve nas veže posao i ako smo sa različitih strana, svi tesno sarađujemo, zato svi s nestrpljenjem čekamo naredno druženje. U našem poslu ima i smešnih situacija, pa je ovo prilika da jedni prugima prepričamo te anegdote. Smeh je često jedini lek za scene koje gledao svaki dan. Osim nas međusobno, ovo malo ko razume – kaže Đoković.

Domaćin ovogodišnje “Grobarijade” na čijem scenariju bi pozavideo i pisac “Maratonaca” bilo je pogrebno preduzeće “Šole” u vlasništvu porodice Šoškić, iz Petrovca na Mlavi. Naredno, 13. druženje pogrebara dogovoreno je da se održi sledeće godine u Kruševcu.

Bonus video: TRAGEDIJA! BROJ MRTVIH U UKRAJINI DRAMATIČNO SE POVEĆAVA! General u penziji: Gradi se novo groblje veličine 400 fudbalskih terena

02:55

TRAGEDIJA! BROJ MRTVIH U UKRAJINI DRAMATIČNO SE POVEĆAVA! General u penziji: Gradi se novo groblje veličine 400 fudbalskih terena

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.