OVAKVE PROMENE VREMENA NIKO NIJE OČEKIVAO! U narednom periodu VREMENSKI ROLERKOSTER, evo kada stiže POGORŠANJE
Vremenska prognoza, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

vremenska prognoza

OVAKVE PROMENE VREMENA NIKO NIJE OČEKIVAO! U narednom periodu VREMENSKI ROLERKOSTER, evo kada stiže POGORŠANJE

Saznajte kakvo nas vreme očekuje naredne nedelje u vremenskoj prognozi za Srbiju

Objavljeno:

- U sredu jutro ponovo hladno, ponegde uz slab, prizeman, mraz. Tokom dana malo do umreno oblačno, suvo i malo toplije u odnosu a utorak uz maksimume od +13 do +18 stepeni Celzijusa - piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Od četvrtka će se naš deo Evrpe naći u toplom sektoru jakog ciklona čiji će se primarni cntar nalaziti nad zapadnom, a sekundaran nad jugozapadnom Evropom. U jakom južnom strujanju ka nama će iz severne Afrike priticati neobično topao vazduh te će uz jako otopljenje maksimumi ta dva dana biti od +23 do +27, a lokalno i oko +30 stepeni Celzijusa. Noći će takođe postati jako tople uz minimume koji lokalno neće ni pasti ispod +20 stepeni Celzijusa. Počeće jak i vrlo jak, na udare olujan južni i jugozapadni vetar, a duž Jadrana jak i olujan jugo.

Padavine će do petka posle podn biti uglavnom nad južnim padinama Dinarida, dok će i petak posle podne početi i nad zapadnim delovima regiona,a u subotu će se uz premeštanje hladnog fronta sa jugozapada prebacivati sa zapada nad središnje i severne predele, dok će ih znatno manje biti na istoku i jugosistoku regiona.

Obzirom na temperature osim kiše biće moguće i pojava grmljavinskih pljuskova uz pojavu obilnije kiše. Sa pljsukovima vetar u okretanju na jugozapadni smer, prolazno vrlo jak, a zatim u slabljenju. U subotu maksimum do +16 na zapadu do oko +30 lokalno na istoku regiona.

U nedelje promenljivo oblačno i malo svežije, ponegde uz prolaznu kišu ili pljusak, maksimumi uglavnom od +14 do +21 stepen Celzijusa.

Od nedelje i dalje relativno toplo ali ne tako ekstremno kao u drugom delu ove nedelje uz maksimume od +13 do +19 stepeni Celzijusa.

Novo, prolazno, pogoršaje i manje osveženje je moguće oko 25.10. i generalno se posle ovog datuma uz češću pojavu kiše očekuju temperature barem malo iznad proseka. Do kraja meseca trenutno nema signala za konkretnije zahlađenje.

Sumirano, već od srede, a posebno od četvrtak uz jačanje južnog vetra jače otopljenje te će oko petka maksimumi često biti ekstremno visoki. Biće veoma vetrovito uz vrlo jak južni vetar. Kiša se do subote uglavnom očekuje na jugu regiona, dok bi je u subotu moglo biti nad većim delom regiona - zaključuje Čubrilo.

Bonus video:

01:14

JESEN DONOSI BOLOVE U KOSTIMA, PA ČAK I DEPRESIJU Nada Macura savetuje: Bakterije i virusi žele da prežive pa ulaze u nas!

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.