PATRIJARH PORFIRIJE UPUTIO MOLITVU ZA MIR: "U ratovima su svi poraženi, samo zlo upisuje još jedan dobitak"
Patrijarh Porfirije, Foto: Zorana Jevtić

OGLASIO SE

PATRIJARH PORFIRIJE UPUTIO MOLITVU ZA MIR: "U ratovima su svi poraženi, samo zlo upisuje još jedan dobitak"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije rekao je u poruci objavljenoj na Instagramu da u Svetoj zemlji, koja je pogođena ratnim sukobima, stradaju nevini ljudi,

Objavljeno:

U ratovima su svi poraženi, nezavisno od toga kako su ratovi počeli, nema dobitnika, samo je zlo ono što upisuje sebi još jedan dobitak, a čovek je poražen, poručio je patrijarh Porfirije u molitvi za mir u Svetoj zemlji.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije rekao je u poruci objavljenoj na Instagramu da u Svetoj zemlji, koja je pogođena ratnim sukobima, stradaju nevini ljudi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, i tim povodom pomolio se za mir.

"Upućujemo kolenopreklono molitve Gospodu i Spasitelju našem da donese mir u Jerusalim, u Svetu zemlju, jer tamo silno stradaju svi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, tamo gde je Gospod posle svog Vaskrsenja učenicima i apostolima svojim javio najpre rečima: Mir svoj dajem vam. Mir vam! Darovao je mir apostolima, a preko njih i svim ljudima i svim narodima do kraja sveta i veka. Taj mir je među nama i darovan je, ali od nas zavisi da li ćemo ga učiniti delotvornim", napisao je patrijarh.

Naveo je da su u ratovima svi poraženi, nezavisno od toga kako su ratovi počeli i da je poraženo ljudsko dostojanstvo.

"Poraženo je ljudsko naznačenje, poražen je cilj zbog kojeg smo stvoreni. Nema dobitnika u ratovima, samo je zlo ono što upisuje sebi još jedan dobitak, čovek je poražen, a Bog koji je ljubav, koji hoće ljubav, koji hoće zajednicu i mir među ljudima, On je izneveren", istakao je patrijarh.

Poglavar SPC je uputio molitvu da se ratovi zaustave.

"Gospode, spasi sve narode, zaustavi ratove, jer nevini ljudi danas stradaju u Svetoj zemlji, u zemlji koju su Tvoje svete stope osveštale", poručio je patrijarh.

Bonus video: TITO KADA JE ČUO ŠTA PATRIJARH VOZI SAMO JE DAO OVO NAREĐENJE! Unuk Josip Broza otkrio: Crkva nije smela da se meša u posao države

01:07

TITO KADA JE ČUO ŠTA PATRIJARH VOZI SAMO JE DAO OVO NAREĐENJE! Unuk Josip Broza otkrio: Crkva nije smela da se meša u posao države

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.