PRAVI ROLERKOSTER: Živa PADA na NULU, pa RASTE na 30 stepeni! Evo kada će nam trebati JAKNE
Kiša u Beogradu, Foto: Luka Stojanovic

promena vremena

PRAVI ROLERKOSTER: Živa PADA na NULU, pa RASTE na 30 stepeni! Evo kada će nam trebati JAKNE

Meteorolog je dodao da se narednih meseci može očekivati i češća pojava košave

Objavljeno:

Zahlađenje koje je već stiglo do severnih i zapadnih krajeva naše zemlje u toku današnjeg dana će se premeštati ka ostalim krajevima, pa se očekuje kiša, pad temperature i jak severozapadni vetar, izjavio je Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Stiže sneg pre snega

On je naveo da se na vrhovima planina iznad 1.500 metara nadmorske visine može očekivati i provejavanje snega, ali, kako je istakao, to će biti simbolične kratkotrajne snežne padavine, a ne pravi sneg.

- Zahlađenje sa kišom, ali bez velike količine padavina, potrajaće do srede, do kada će biti znatno hladnija jutra. Najhladnije će biti jutro u utorak, kada će minimalne temperature biti od nula do pet stepeni i trebalo bi računati na pojavu prizemnih mrazeva, a maksimalne temperature u većini krajeva će biti oko 15, 16 stepeni - rekao je Sovilj.

Sneg
Snegfoto: RINA

Dodao je da se od četvrtka očekuje nagli porast temperature, što će usloviti južna strujanja iz Sredozemlja, pa će u petak biti i do 30 stepeni.

Prema njegovim rečima, za vikend se najavljuje manji pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za ovo doba godine.

Kakva nas zima čeka

Govoreći o tome kakvo se vreme očekuje narednih meseci, Sovilj je rekao da će i u novembru temperatura biti iznad proseka za ovaj mesec i to za oko dva stepena, da je očekivati da bude nekoliko mraznih dana i u nižim predelima, a da će padavine biti malo učestalije nego u septembru i oktobru.

- Biće povremeno naoblačenja, kiše, a novembarska količina padavina se procenjuje na 40 do 70 mm u nižim predelima, što je u granicama prosečnih vrednosti. Što se zime tiče, za decembar, januar i februar prognoziramo česte padavine uz takođe česte temperaturne oscilacije, ali zima neće biti previše hladna - rekao je meteorolog RHMZ.

Dodao je da se narednih meseci može očekivati i češća pojava košave.

Bonus video:

02:30

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO KRAJA OKTOBRA! Poznati meteorolog Goran Mihajlović otkrio: SAMO OVAJ DAN VIKENDA možete iskoristiti

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.