LEPO VREME NAS NAPUŠTA, DANAS PAD TEMPERATURE: Kiša i pljuskovi se očekuju u ovim delovima zemlje
Foto: Nenad Kostić

rhmz

LEPO VREME NAS NAPUŠTA, DANAS PAD TEMPERATURE: Kiša i pljuskovi se očekuju u ovim delovima zemlje

Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 15 a najviša dnevna oko 18 stepeni

Objavljeno:

Sutra ujutro će po kotlinama, dolinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije biti kratkotrajna magla, a na jugu i istoku ujutru i pre podne pretežno sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Jače naoblačenje sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče će se proširiti na celu zemlju.

Duvaće slab vetar, zapadni i jugozapadni, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju na umeren i jak. Najniža temperatura će se kretati od četiri stepena do 15, a najviša dnevna od 15 stepeni na severu do 26 na jugu i istoku Srbije.

vetar, Kiša, Nevreme
foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

U Beogradu će sutra ujutru i pre podne biti postepeno povećanje oblačnosti, a od sredine dana će biti umereno do potpuno oblačno povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima i jakim severozapadnim vetrom uz osetni pad temperature.

Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 15 a najviša dnevna oko 18 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti umereno oblačno, suvo i sveže vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje i skretanje vetra na severoistočni i istočni pravac. Od srede do kraja narednog sedmodnevnog perioda uz promenljivu oblačnost očekuju se česta naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima i temperaturom oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra. U većini mesta temperatura će biti od 14 stepeni do 24 stepena.

Bonus video:

08:10

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.